Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σάλος με ευρωβουλευτή που χαιρέτισε ναζιστικά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (video)

Η χειρονομία του Dzhambazki προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

17 Φεβρουαρίου 2022 14:49
Σάλος με ευρωβουλευτή που χαιρέτισε ναζιστικά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η κίνηση του ευρωβουλευτή του δεξιού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος VMRO της Βουλγαρίας, Angel Dzhambazki, να χαιρετήσει ναζιστικά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ (photo-video)

Έντονες αντιδράσεις

Η χειρονομία του Dzhambazki προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και όχι μόνο.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πίνα Πιτσιέρνο δήλωσε ότι το θεσμικό όργανο θα ελέγξει με τις κάμερες τι συνέβη στη συγκεκριμένη περιοχή του Κοινοβουλίου, για να δει αν υπήρξε ή όχι φασιστικός χαιρετισμός.

«Δεν επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση φασιστικές χειρονομίες και σύμβολα. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα υπάρξουν κυρώσεις», προειδοποίησε.

«Παγωμάρα» και οργή στην Ουκρανία: Βίντεο με βομβαρδισμούς σε νηπιαγωγείο

Bίντεο και φωτογραφίες από ουκρανικό νηπιαγωγείο το οποίο φέρονται να βομβάρδισαν νωρίτερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές αρχές.

Νωρίτερα, οι αντάρτες είχαν καταγγείλει ότι το Κίεβο βομβάρδισε τις περιοχές τους με όλμους, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Το Κίεβο διέψευσε ότι επιτέθηκε στις θέσεις των αυτονομιστών και κατήγγειλε ότι οι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε νηπιαγωγείο.

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά βομβαρδισμών κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Reuters, προκαλώντας ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης.

Εκρήξεις που παραπέμπουν σε βομβαρδισμό από πυροβολικό ακούστηκαν και κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ και στο Ελένκοβα, χωριό της ίδιας περιοχής, στην ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για περιοχές που αμφότερες ελέγχονται από φιλορώσους αντάρτες. Την πληροφορία μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share