Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έλον Μασκ: Τα τσιπ εγκεφάλου του σκότωσαν οκτώ πιθήκους – Προορίζονται για χρήση στον άνθρωπο

Η εταιρεία υπερασπίστηκε τη χρήση ζώων στην έρευνα

16 Φεβρουαρίου 2022 14:54
Έλον Μασκ: Τα τσιπ εγκεφάλου του σκότωσαν οκτώ πιθήκους – Προορίζονται για χρήση στον άνθρωπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Neuralink, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, παραδέχτηκε στο blog της ότι σκότωσε οκτώ πιθήκους, κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής των τσιπ εγκεφάλου της.

Η εταιρεία υπερασπίστηκε τη χρήση ζώων στην έρευνα και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι είχε υποβάλει πιθήκους σε «ακραία ταλαιπωρία». Πρόσθεσε ότι «όλες οι νέες ιατρικές συσκευές και θεραπείες» πρέπει να δοκιμάζονται σε ζώα προτού να είναι ηθικά αποδεκτό να δοκιμαστούν σε ανθρώπους.

Αδιανόητο: Ανατίναξε το Tesla του με 30 κιλά δυναμίτη - Είχε βάλει μέσα ένα ομοίωμα του Έλον Μασκ (Βίντεο)

ελον-μασκ

«Στη Neuralink, δεσμευόμαστε απόλυτα να εργαζόμαστε με ζώα με τον πιο ανθρώπινο και ηθικό τρόπο», δήλωσε η εταιρεία. «Ο τρόπος χρήσης κάθε ζώου σχεδιάστηκε εκτενώς και θεωρήθηκε ότι εξισορροπεί τις επιστημονικές ανάγκες με την ηθική χρήση των ζώων».

Η εταιρεία, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οκτώ ζώα είχαν υποστεί ευθανασία κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Είπαν ότι δύο σκοτώθηκαν σε «προγραμματισμένες ημερομηνίες για τη συλλογή σημαντικών ιστολογικών δεδομένων», ενώ έξι πέθαναν ως αποτέλεσμα χειρουργικών επιπλοκών, αστοχιών του τσιπ ή λοιμώξεων που σχετίζονται με το τσιπ.

«Στη Neuralink, δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με τα τρέχοντα πρότυπα για την ευημερία των ζώων και πάντα θα πιέζουμε τους εαυτούς μας, ώστε να κάνουμε περισσότερα για τα ζώα που συμβάλλουν τόσο πολύ στην ευημερία της ανθρωπότητας», κατέληγε η ανάρτηση στο blog, προσθέτοντας ότι ανυπομονούν για την ημέρα που δεν θα χρειάζεται πλέον να γίνονται πειράματα σε ζώα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική (PCRM) κατέθεσε μια καταγγελία κατηγορώντας τη Neuralink ότι δεν παρείχε επαρκή φροντίδα στους πιθήκους στο Davis Primate Centre του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, αναφέροντας εννέα παραβιάσεις του Νόμου για την Ευημερία των Ζώων. Το πανεπιστήμιο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share