Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Η αρχή του κακού; Ανταλλαγή πυρών στην Ουκρανία - Νεκρός ρωσόφωνος πολιτοφύλακας

Σημειώθηκε στη ρωσόφωνη περιφέρεια του Λουγκάνσκ

15 Φεβρουαρίου 2022 21:00
Η αρχή του κακού; Ανταλλαγή πυρών στην Ουκρανία - Νεκρός ρωσόφωνος πολιτοφύλακας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρός ένας ρωσόφωνος πολιτοφύλακας σε επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN o Θανάσης Αυγερινός από τη Μόσχα.

«Καζάνι που βράζει» η Ουκρανία: Εκκενώνουν την πρεσβεία των ΗΠΑ - Η Μόσχα απομακρύνει Ρώσους διπλωμάτες (photo-video)

Συγκεκριμένα, ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε πριν από περίπου μία ώρα στη ρωσόφωνη περιφέρεια του Λουγκάνσκ η οποία είναι μία από τις δύο στο Nτονμπάσκ που de facto έχει αποσχιστεί από το Κίεβο και δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Από τα πυρά των Ουκρανών σκοτώθηκε ένας ρωσόφωνος πολιτοφύλακας, με τους ρωσόφωνους να ανακοινώνουν ότι έχουν απαντήσει στα πυρά των ουκρανικών θέσεων.

Μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσε ο Θανάσης Αυγερινός δεν είναι γνωστό αν αυτό εντάσσεται σε κάποια προβοκάτσια όπως πολλοί ανέμεναν για να ξεκινήσουν ενδεχομένως και κάποια μεγαλύτερα επεισόδια ή αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Ουκρανία: Διάβημα της Ελλάδας για τον θάνατο και τραυματισμό ομογενών - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, εκλήθη ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko, στον οποίο πραγματοποιήθηκε διάβημα για το σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας και είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον θάνατο και τον τραυματισμό ομογενών.

Η ελληνική πλευρά πέρα από την βαθύτατη θλίψη που προκάλεσε το εν λόγω περιστατικό, υπογράμμισε την ιδιαίτερη ανησυχία της και την ανάγκη προστασίας του Ελληνισμού της διασποράς, ο οποίος έχει ήδη υποστεί πλείστα δεινά.

Ζητήθηκε επίσης όπως το περιστατικό διερευνηθεί πλήρως και όπως οι υπαίτιοι οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο Ουκρανός Πρέσβης εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων, επεσήμανε ότι δεν υπήρχε κανένα πολιτικό ή εθνοτικό κίνητρο και ότι το περιστατικό αφορά έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, υπήρξαν δύο νεκροί Ουκρανοί πολίτες, ο ένας εκ των οποίων ήταν ομογενής, καθώς και δύο βαριά τραυματισμένοι, αμφότεροι ομογενείς. Κατέληξε ότι οι υπεύθυνοι έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share