Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Μόναχο: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από σύγκρουση τρένων

Τραγωδία στη Γερμανία

14 Φεβρουαρίου 2022 21:17
Συναγερμός στο Μόναχο: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από σύγκρουση τρένων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στη Γερμανία, στην περιοχή του Μονάχου το απόγευμα της Δευτέρας (14 Φεβρουαρίου). Από τη σύγκρουση, τουλάχιστον ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένος φέρεται να είναι ένας από τους οδηγούς των τρένων. Λόγω του δυστυχήματος έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια. Στο σημείο βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα και διασώστες.

Δείτε επίσης: Πακιστάν: Τουλάχιστον 36 νεκροί από σύγκρουση τρένων

Πιο συγκεκριμένα, δύο τρένα S-Bahn συγκρούστηκαν νότια του Μονάχου, στη Γερμανία, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και τουλάχιστον 40 ακόμη να τραυματιστούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι και μεταξύ αυτών φαίνεται να βρίσκεται και ο ένας εκ των δύο μηχανοδηγών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα BILD, οι συρμοί βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. Η δύναμη της πρόσκρουσης, σύμφωνα με τη Bild, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο σταθμό Ebenhausen-Schäftlarn, ο οποίος έχει κλείσει τελείως και έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έσπευσαν σωστικά συνεργεία, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών που βρίσκονται στα συντρίμμια των τρένων. Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, τον περασμένο Αύγουστο στo ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση. Τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η σύγκρουση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share