Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Ανατριχιαστικό βίντεο από τη δολοφονία των Ελλήνων ομογενών - Υπό κράτηση δύο στρατιώτες

Η αφορμή της διπλής δολοφονίας - Τι συνέβη στο χωριό Γράνιτσα της Ουκρανίας

14 Φεβρουαρίου 2022 14:20
Ουκρανία: Ανατριχιαστικό βίντεο από τη δολοφονία των Ελλήνων ομογενών - Υπό κράτηση δύο στρατιώτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την αιματηρή επίθεση που δέχτηκαν Έλληνες ομογενείς στην Ανατολική Ουκρανία με αποτέλεσμα δύο να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δύο να τραυματιστούν σοβαρά.

Στο παρακάτω βίντεο μάλιστα διακρίνεται και ένα από τα θύματα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται πως οι Έλληνες ομογενείς δέχτηκαν πυρά από ουκρανούς στρατιώτες στο χωριό Γράνιτσα στην Ουκρανία.

Η αφορμή της διπλής δολοφονίας - Τι συνέβη στο χωριό Γράνιτσα της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν στα ουκρανικά ΜΜΕ, το συμβάν έλαβε χώρα σε καφετέρια την Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκαν πυροβολισμοί έπειτα από διαπληκτισμό «για ασήμαντη αφορμή», όπως ανακοίνωσε σχετικά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι ουκρανοί στρατιώτες συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν και τα όπλα τους.

Σε εξέλιξη, ωστόσο, παραμένουν έρευνες των αρχών, με τον Νίκο Δένδια να έχει ήδη ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Το επεισόδιο με τον καταστηματάρχη

Μιλώντας στον Realfm, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη την Κυριακή:

«Υπήρχαν δύο παρέες σε ένα μαγαζί. Η μια παρέα, αυτή των Ουκρανών στρατιωτών είχε πiει, ενδεχομένως και η δεύτερη, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Η παρέα των στρατιωτικών είχε κάποιου είδους αψιμαχία με τον καταστηματάρχη, και κάποια στιγμή επενέβησαν άτομα της δεύτερης παρέας μεταξύ των οποίων και άτομα ελληνικής καταγωγής, μέλη της ελληνική κοινότητας.

Ακολούθησε σοβαρός καβγάς, κάποιος από τους στρατιωτικούς έβγαλε όπλο και δυο άτομα σκοτώθηκαν», ανέφερε ο Κώστας Ονισένκο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share