Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Είπαν τέλος στην πανδημία και στη Νορβηγία: Με 23.000 νέα κρούσματα καταργεί όλα τα μέτρα!

Τέρμα και οι μάσκες παντού και σχεδόν όλοι οι περιορισμοί

12 Φεβρουαρίου 2022 16:00
Κορωνοϊός - Είπαν τέλος στην πανδημία και στη Νορβηγία: Με 23.000 νέα κρούσματα καταργεί όλα τα μέτρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νορβηγία συνεχίζει στον δρόμο των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών και αίρει σχεδόν όλα τα εναπομείναντα μέτρα που επέβαλε στο πλαίσιο ενός lockdown κατά της Covid-19, καθώς τα υψηλά επίπεδα των μολύνσεων κορωνοϊού είναι απίθανο να θέσουν σε κίνδυνο τις υγειονομικές υπηρεσίες όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Έρχεται το "πράσινο" φως; Τι αλλάζει στην εστίαση και στο ποσοστό στα γήπεδα

Η χώρα, η οποία απέσυρε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Φεβρουαρίου, θα διατηρήσει κάποια μέτρα στο αρκτικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. Οι νέοι κανόνες εφαρμόζονται από σήμερα στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

κορωνοιοσ-κρουσματα

«Απομακρύνουμε σχεδόν όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού», είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Η πανδημία του κορωνοϊού δεν αποτελεί πλέον μια μεγάλη υγειονομική απειλή για τους περισσότερους από εμάς. Η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί πολύ μικρότερης σοβαρότητας νόσηση και είμαστε καλά προστατευμένοι από τα εμβόλια».

Οι Νορβηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενός μέτρου ούτε να φορούν μάσκες σε χώρους με συνωστισμό παρά τα 23.071 χθεσινά κρούσματα. Η άρση αυτών των μέτρων σημαίνει ότι τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

Επιπλέον, οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 δεν χρειάζεται να απομονώνονται. Οι αρχές συστήνουν να παραμένουν στο σπίτι τους για τέσσερις ημέρες.

Πηγή: pronews.gr

κορωνοιοσ-κρουσματα

Συναγερμός στη Νορβηγία: Επίθεση με «τόξο και βέλη» – Αρκετοί νεκροί και τραυματίες

Νορβηγία: Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν, σε επιθέσεις στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση έγινε με τόξο και βέλη, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν – προς το παρόν – το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Η αστυνομία προσέθεσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος.

Αξίζει να αναφερθεί πως ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα στην Ολλανδία, στην πόλη Άλμελο, όπου, πριν ένα μήνα περίπου, ένας άνδρας σκότωσε δύο πολίτες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών Μέσων, ο δράστης της επίθεσης αυτής – που δε θεωρήθηκε τρομοκρατική – χρησιμοποίησε βαλλίστρα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share