Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Ίαν ΜακΝτόναλντ

Θρήνος στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία!

11 Φεβρουαρίου 2022 15:45
Πέθανε ο Ίαν ΜακΝτόναλντ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε ο συνιδρυτής των θρυλικών King Crimson και των Foreigner, Ίαν ΜακΝτόναλντ, σε ηλικία 75 ετών.

Ο μουσικός, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, «έφυγε ήρεμα» στο σπίτι του στις 9 Φεβρουαρίου, έχοντας στο πλάι του την οικογένειά του.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν είναι γνωστή η ακριβής αιτία θανάτου του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian.

Ο Ίαν ΜακΝτόναλντ ήταν μέλος της αρχικής σύνθεσης του King Crimson, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 1967. Γρήγορα, έγινε ο κύριος συνθέτης του συγκροτήματος, καθώς έπαιζε πολλά μουσικά όργανα.

Οι King Crimson μετά από μία επιτυχημένη εμφάνιση ως support στους Rolling Stones το 1969, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, «In the Court of the Crimson King», τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος, όμως, «τράβηξε» χωριστούς δρόμους στα τέλη του 1969, με τον ΜακΝτόναλντ και τον ντράμερ Μίχαελ Τζάιλς να κυκλοφορούν ένα άλμπουμ μαζί τη δεκαετία του '70.

Ο ΜακΝτόναλντ επανήλθε για λίγο στους King Crimson το 1974.

Τελικά, το 1976 δημιούργησε τους Foreigner, μαζί με τον Βρετανό κιθαρίστα Μικ Τζόουνς (όχι τον κιθαρίστα των Clash) και τον Αμερικανό τραγουδιστή Λου Γκραμ. Συμμετείχε στα πρώτα τρία άλμπουμ τους, αλλά απολύθηκε το 1980.

«Δεν θα είχα φύγει», είχε πει ο ίδιος ο ΜακΝτόναλντ. «Μου άρεσε το γκρουπ, δεν ήταν δική μου απόφαση». Ωστόσο, περιστασιακά είχε παίξει με το συγκρότημα σε συναυλίες επανένωσης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share