Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αντιεμβολιαστές γονείς αρνούνται αίμα εμβολιασμένων για μετάγγιση στο 2χρονο παιδί τους

Το νήπιο υποφέρει από σοβαρή καρδιακή πάθηση

9 Φεβρουαρίου 2022 09:44
Αντιεμβολιαστές γονείς αρνούνται αίμα εμβολιασμένων για μετάγγιση στο 2χρονο παιδί τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια, έδωσε σήμερα το "πράσινο φως" για τη χειρουργική επέμβαση και για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν μεταγγίσεις σε παιδί, ηλικίας μόλις δυο ετών, το οποίο υποφέρει από σοβαρή καρδιακή πάθηση και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο Σαντ Όρσολα.

Κορωνοϊός: "Βράζει" η Πάτρα - 60 εργαζόμενοι νοσούν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» (video)

Οι γονείς του μικρού είχαν ζητήσει με επιμονή να χρησιμοποιηθεί, για όσες μεταγγίσεις χρειαστούν, μόνον αίμα μη εμβολιασμένων δωρητών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας της χώρας.

Εν τω μεταξύ, τα νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 101.864 και 415 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 999.095 διαγνωστικά τεστ, το 10,2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.376 ασθενείς, δηλαδή 47 λιγότεροι από χθες Δευτέρα.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.337 (338 λιγότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο). Στη φάση αυτή, στην Ιταλία οι πολίτες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό είναι 1.927.800. Η Κυβέρνηση της Ρώμης, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου η προστατευτική μάσκα δεν θα είναι πια υποχρεωτική στους ανοικτούς χώρους. Θα πρέπει να τη φορά κανείς μόνον σε περίπτωση πολυκοσμίας.

Όσο για τους κλειστούς χώρους, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια, ανάλογα με τους δείκτες της πανδημίας, θα αποφασιστεί η κατάργηση ή η παράταση του μέτρου. Σε ό,τι αφορά στους αγώνες ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η Κυβέρνηση Ντράγκι σκοπεύει από την 1η Μαρτίου να αυξήσει την πληρότητα των γηπέδων στο 75% του συνόλου και στη συνέχεια - αν τα κρούσματα συνεχίσουν να μειώνονται - να επιστρέψει σε πληρότητα 100%, πιθανότατα από τις 15 Μαρτίου.

Κορωνοϊός - "Βόμβα" με την Johnson & Johnson: "Παγώνει" την παραγωγή του εμβολίου της

Η Johnson & Johnson στα τέλη του περασμένου έτους έκλεισε το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει παρτίδες του εμβολίου της για τον κορωνοϊό σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται πηγές με γνώση του ζητήματος.

Η διακοπή στην παραγωγή του εμβολίου είναι προσωρινή, ενώ το εργοστάσιο στο Λέιντεν της Ολλανδίας αναμένεται να αρχίσει να παράγει ξανά το εμβόλιο έπειτα από μερικούς μήνες, σύμφωνα με τους ΝΥΤ.

Η J&J έχει επί του παρόντος απόθεμα εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Στις εγκαταστάσεις στο Λέιντεν κατασκευάζεται πλέον ένα πειραματικό, αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για την προστασία από άλλο ιό, κατά το δημοσίευμα των ΝΥΤ.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Νέα μέθοδος ανίχνευσης το ίδιο αξιόπιστη με τα PCR τεστ - Δίνει απάντηση σε μόλις 4 λεπτά!

Μια νέα μέθοδο ανίχνευσης του κορωνοϊού που δίνει αποτελέσματα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά αλλά είναι εξίσου αξιόπιστη με ένα μοριακό τεστ PCR που γίνεται σε εργαστήριο επινόησαν επιστήμονες από την Κίνα.

Τα τεστ PCR είναι προς το παρόν ο κανόνας στον κόσμο για την ανίχνευση της COVID-19, όμως τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά γενικά έπειτα από αρκετές ώρες. Ερευνητές του κινεζικού Πανεπιστημίου Fudan στη Σαγκάη φαίνεται ωστόσο πως βρήκαν μια εναλλακτική.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες, Δευτέρα (7/2) στην επιθεώρηση Nature Biomedical Engineering, η ομάδα των επιστημόνων αναφέρει ότι τελειοποίησε έναν αισθητήρα που χρησιμοποιεί τη μικροηλεκτρονική προκειμένου να αναλύσει δείγματα DNA που ελήφθησαν με μάκτρο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share