Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Παραλήρημα Ερντογάν για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο: «Αυτός είναι ο ελληνικός πολιτισμός»

Δεν ξέφυγε από τα πυρά του Τούρκου προέδρου και η Ευρωπαϊκή Ένωση

3 Φεβρουαρίου 2022 14:56
Παραλήρημα Ερντογάν για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο: «Αυτός είναι ο ελληνικός πολιτισμός»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να αναχωρήσει για την Ουκρανία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τάχθηκε για ακόμη μια φορά κατά της Ελλάδας για τους νεκρούς μετάναστες που βρέθηκαν στην τουρκική όχθη του Έβρου.

Σε συνέχεια των ισχυρισμών του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και της διάψευσης της ελληνικής πλευράς διά στόματος Νότη Μηταράκη, έκανε λόγο για 12 νεκρούς μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στην τουρκική όχθη του Έβρου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι τους έστειλε στο θάνατο.

«Το να βλέπεις 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από παγωνιά δεν είναι κάτι που μπορεί να το χωνέψεις εύκολα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βιώνουμε αυτή την εθιμική στάση της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι, των οποίων τρύπησαν τις βάρκες, και καταδικάστηκαν στο θάνατο» είπε και πρόσθεσε:

ερντογαν-τουρκια

«Η βύθιση αυτών των φουσκωτών και η καταδίκη των ανθρώπων στο θάνατο είναι πολύ σημαντικά και δείχνουν ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμενε πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα, όπως κι ο κόσμος το ίδιο. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους».

Πηγή: newpost.gr

Σοκ για Τουρκία και Ερντογάν: Ο σύμβουλος ασφαλείας του παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο!

Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στην Τουρκία, με τον σύμβουλο για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραδέχεται ότι η ισορροπία δυνάμεων έχει ανατραπεί λόγω της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα μας κι ότι η δουλειά των τουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων έγινε δυσκολότερη.

Όπως αποκαλύπτει η ερευνητική ιστοσελίδα Nordic Monitor, πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας και γνωστός για την εθνικιστική προπαγάνδα και την προσπάθεια εμφάνισης της χώρας του ως περιφερειακής υπερδύναμης, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν παραδέχθηκε ότι μετά την απόκτηση των Rafale η Ελλάδα έχει πλέον την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο, δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι κατά πολύ ανώτερες από τις ελληνικές.

Η ομολογία

ερντογαν-τουρκια

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τον σύμβουλο του Ερντογάν είναι «η εξοπλιστική βοήθεια προς την Ελλάδα», όπως τόνισε τον περασμένο Δεκέμβριο μιλώντας στο Συνέδριο της Ισλαμικής Ένωσης.

Το συνέδριο οργάνωσε το ASSAM, οργάνωση-βιτρίνα του ιδιωτικού αμυντικού εργολάβου SADAT -μιας παραστρατιωτικής δύναμης αφοσιωμένης κατά πολλούς στον Ερντογάν.

«Κοιτάξτε, πέρα απ’ τα μαχητικά αεροσκάφη δόθηκαν τέσσερις σύγχρονες αμερικανικές φρεγάτες στην Ελλάδα. Η Γαλλία έδωσε άλλες τέσσερις, ενώ εκσυγχρονίζονται και τέσσερις [γερμανικής ναυπήγησης] ΜΕΚΟ. Μ’ αυτά τα πολεμικά πλοία η ελληνο-αμερικανική συνεργασία εγείρει προκλήσεις για εμάς στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Βλέπουμε ότι η Τουρκία έχει δυσκολίες στην Αλεξανδρούπολη και την Κρήτη με τις αμερικανικές βάσεις» υποστήριξε.

Ο Τσασίν παραδέχτηκε ότι η πλάστιγγα της αεροπορικής υπεροχής έγειρε προς την Ελλάδα με τα νέα μαχητικά αεροσκάφη. «Δεν είναι ακόμη σαφές τι μπορεί να κάνει η Τουρκία έναντι μιας επίθεσης από τον ελληνικό στρατό, που ετοιμάζεται να επέμβει στη Θράκη και το Αιγαίο» υποστήριξε.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του και στα κοινά γυμνάσια Ελλάδας – ΗΠΑ στο Αιγαίο τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας ότι μετείχαν σε αυτά πολύ περισσότερο προσωπικό και πλοία απ’ ό,τι χρειαζόταν κι ότι αυτό δεν ήταν καλός οιωνός για την Τουρκία. Και χαρακτήρισε τη χώρα μας «αμερικανική φρουρά».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share