Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ρόπαλα πρόσφυγα επειδή ζήτησε το μεροκάματό του (video)

Οργή στη Βραζιλία

2 Φεβρουαρίου 2022 10:15
Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ρόπαλα πρόσφυγα επειδή ζήτησε το μεροκάματό του (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλο "κύμα" οργής έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η δολοφονία νεαρού πρόσφυγα από το Κονγκό, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε παραλία στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Σοκ: Κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου κοντά σε εργοτάξιο του μετρό

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ, 24 ετών, δολοφονήθηκε κοντά στο κιόσκι του παραλιακού μπαρ στην Μπάχα ντα Τσιζούκα, όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με μαρτυρίες της οικογένειάς του, δέχθηκε επίθεση όταν ζήτησε από τον διαχειριστή δυο μεροκάματα που του οφείλονταν.

«Ήθελε τα χρήματά του προτού γυρίσει στο σπίτι, ο διαχειριστής δεν ήθελε να τον πληρώσει. Λογόφεραν, ο διαχειριστής άρπαξε ένα ρόπαλο για τον χτυπήσει, ο Μοΐζ πήρε μια καρέκλα για να αμυνθεί», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδερφός του θύματος, ο Σάμι Καμπαγκαμπέ, που ζει επίσης στο Ρίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το κιόσκι φώναξε να τον βοηθήσουν γνωστούς του, που ξυλοκοπούσαν για αρκετά λεπτά τον μετανάστη με ξύλα κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Για να εξουδετερώσουν τον νεαρό, οι δράστες έδεσαν τους καρπούς και τους αστραγάλους του.

«Έβαλα τα κλάματα διαβάζοντας την εξιστόρηση του φόνου του Μοΐζ Μουτζενγί Καμπαγκαμπέ (...). Το γεγονός ότι το κιόσκι λέγεται Tropicalia έκανε χειρότερο τον πόνο μου», ανέφερε ο συνθέτης και τραγουδιστής Καετάνο Βελόσο, ηγετική μορφή του πολιτιστικού κινήματος του «τροπικαλισμού», το οποίο για πολλούς έφερε επανάσταση στη βραζιλιάνικη μουσική τα χρόνια του 1960.

«Δεν είναι αυτό το Ρίο που αγαπώ, που με υποδέχθηκε με ανοικτή την αγκαλιά», δήλωσε ο Γκαμπιγκόλ, επιθετικός της Φλαμένγκο, της δημοφιλέστερης ποδοσφαιρικής ομάδας της βραζιλιάνικης μητρόπολης. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, οι δύο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν μόνοι τους και ομολόγησαν πως συμμετείχαν στον φόνο του νεαρού.

«Γίνεται αυτοψία στον χώρο και θα αναλυθούν οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία στο Ρίο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ έφθασε στη Βραζιλία, μαζί με μέρος της οικογένειάς του, το 2011. Έφυγε από τη ΛΔ Κονγκό για να σωθεί από την ένοπλη σύρραξη που μαστίζει τη γιγαντιαία αφρικανική χώρα επί δεκαετίες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share