Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο παλεύει να προσγειωθεί εν μέσω θυελλωδών ανέμων! (Video)

Διαδραματίστηκε στο Χίθροου του Λονδίνου

1 Φεβρουαρίου 2022 16:56
Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο παλεύει να προσγειωθεί εν μέσω θυελλωδών ανέμων! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αεροσκάφος της British Airways της πτήσης BA1307 ερχόταν από το Αμπερντίν της Σκωτίας για να προσγειωθεί στο Χίθροου. Όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι που το αεροπλάνο ετοιμάστηκε για την κάθοδο του.

Τρομερό περιστατικό σε πτήση: Γιατρός ξεγέννησε γυναίκα σε αεροπλάνο - Εκείνη έδωσε στο μωρό το όνομά της! (photo)

Η κακοκαιρία «Carrie» που πλήττει ολόκληρη τη Βρετανία από άκρη σε άκρη έκανε τις συνθήκες προσγείωσης εξαιρετικά δύσκολες. Οι άνεμοι που φυσούσαν πάνω από το αεροδρόμιο, δεν ήταν απλά θυελλώδεις.

Ήταν τόσο ισχυροί που έκαναν το βαρύ αεροπλάνο να μοιάζει με φτερό. Όπως φαίνεται στο βίντεο το αεροπλάνο παίρνει τροχιά καθόδου αλλά λίγα μέτρα πριν οι πίσω ρόδες του αγγίξουν τον διάδρομο, αρχίζει να μπατάρει αριστερά.

Το πήρε και το… σήκωσε

Ο άνεμος που φυσούσε σήκωνε το δεξί φτερό του αεροπλάνου και χαμήλωνε το αριστερό και όλα αυτά την ώρα που οι ρόδες θα άγγιζαν το έδαφος. Με περίσσια ψυχραιμία ο πιλότος αφού κατάφερε να ισιώσει το σκάφος, δεν ρίσκαρε ούτε τη ζωή του ούτε τη ζωή των επιβατών.

Έκανε το περίφημο «touch n go» το οποίο συνηθίζουν τα πολεμικά αεροσκάφη να κάνουν, δηλαδή ενώ βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης, άγγιξε το έδαφος και ξανά απογειώθηκε.

Τελικά όλα πήγαν καλά και το αεροπλάνο μετά από ώρα κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια. Πάντως στην πλατφόρμα που μεταδίδει ζωντανά από αεροδρόμια «Big Jet TV» τα σχόλια για τον πιλότο ήταν εγκωμιαστικά και όλοι έγραφαν ότι του αξίζει μετάλλιο.

Προσγείωση θρίλερ στη Μήλο: Πήρε φωτιά ο τροχός - Τα "έχασαν" οι επιβάτες

Εκτός διαδρόμου βγήκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης το αεροπλάνο της Ολυμπιακής, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Μήλος, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο. Παράλληλα, διάβασε εδώ για το ατύχημα με μαχητικό F-16 στα Χανιά.

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος μόλις προσγειώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, περίπου στις 15:30 παρουσίασε άγνωστο πρόβλημα και βγήκε εκτός πορείας. Οι 20 επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου του νησιού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share