Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πέθανε από επιπλοκές τετραπλά εμβολιασμένος γιατρός!

Σοκ στην Τουρκία!

29 Ιανουαρίου 2022 22:18
Κορωνοϊός: Πέθανε από επιπλοκές τετραπλά εμβολιασμένος γιατρός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο τετραπλά εμβολιασμένος Τούρκος παθολόγος Αλί Κουρτ, που εργαζόταν στο νοσοκομείο της πόλης του Ερζερούμ στην ανατολική Τουρκία, πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο γιατρός νοσηλεύτηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Κορωνοϊός: Μικρή μείωση σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους το τελευταίο 24ωρο - Η επίσημη έκθεση του ΕΟΔΥ

κορωνοιοσ-γιατροσ-πεθανε

Οι συνάδελφοί του πραγματοποίησαν μία συγκινητική και σεμνή τελετή για τον αποχαιρετισμό του. Αναφέρθηκαν στη ζωή και την προσφορά του. Πολλοί δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο Επαρχιακός Διευθυντής Υγείας Γκιουρσέλ Μπεντίρ, στην ομιλία του, σημείωσε ότι η ζωή του Κουρτ ήταν σαν εγκυκλοπαίδεια. Επεσήμανε ότι ο έμπειρος γιατρός ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των συναδέλφων του. Ο Μπεντίρ, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχασαν έναν αναντικατάστατο άνθρωπο που ήταν για όλους σαν μεγάλος αδερφός τους. Η σορός του Κουρτ τάφηκε στο νεκροταφείο του Άνω Αμπντουραχμάν Γκαζί στο Ερζερούμ.

Ο Αλί Κουρτ, όπως γράφουν τουρκικά Μέσα, ήταν γνωστός για το ενδιαφέρον του για τις κοινωνικές επιστήμες και ιδιαίτερα την ιστορία. Διακρίθηκε σε εξαιρετικά σημαντικές έρευνες στον τομέα της Ιατρικής Παθολογίας.

Κορωνοϊός - ΠΟΥ για «Όμικρον»: Δε θα είναι η τελευταία μετάλλαξη

Μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού να είναι ηπιότερη από τη Δέλτα, αλλά παραμένει επικίνδυνη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όπως αναφέρει η Δρ. Μαρία Βαν Κέρκοβ του ΠΟΥ, υπάρχουν άνθρωποι που νοσηλεύονται με Όμικρον σε νοσοκομεία, ενώ κάποιοι από αυτούς πεθαίνουν.

κορωνοιοσ-γιατροσ-πεθανε

Σύμφωνα με την ίδια, η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον οδηγεί σε μεγάλες εξάρσεις κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, κάτι που θέτει υπό σημαντική πίεση τα συστήματα Υγείας, τα οποία είναι ήδη πολύ επιβαρυμένα, δεδομένου ότι έχουμε πλέον μπει στην τρίτη χρονιά αυτής της πανδημίας.

Επιπλέον, η ειδικός του ΠΟΥ τονίζει ότι είναι σημαντική η μείωση της μετάδοσης της Όμικρον για μια σειρά από λόγους:

Πρώτον, για την προστασία των ανθρώπων από μόλυνση, καθώς ενδέχεται να τους οδηγήσει στη σοβαρή νόσηση. Τονίζει μάλιστα ότι το ρίσκο είναι μεγαλύτερο για τα γηραιότερα άτομα και τους ανεμβολίαστους.

Δεύτερον, οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως τον αντίκτυπο της μετά-Covid περιόδου ή μακράς Covid.Έτσι, όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό, κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με πιο μακροχρόνιες συνέπειες.

Τρίτον, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η λειτουργία των νοσοκομείων αλλά και άλλων υπηρεσιών.

κορωνοιοσ-γιατροσ-πεθανε

– Και τέταρτον, όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει να μεταλλαχθεί.

Η «Όμικρον» εξαπλώνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με την ειδικό του ΠΟΥ, δεν θα είναι η τελευταία παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

Η πιθανότητα εμφάνισης νέων παραλλαγών είναι άκρως υπαρκτή, αναφέρει η βαν Κέρκοβ.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορούν να προβλεφθούν τα χαρακτηριστικά μιας νέας παραλλαγής που ίσως εμφανιστεί. Όπως τονίζει, θα είναι σίγουρα πιο μεταδοτική για να καταφέρει να επικρατήσει έναντι των υπαρχόντων παραλλαγών του ιού.

Θα μπορούσε μάλιστα να είναι λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή, ενώ πιθανόν να είναι ικανή να διαφεύγει της ανοσίας.

Για αυτό τον λόγο, ο ΠΟΥ επιθυμεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ανησυχητικών παραλλαγών του ιού στο μέλλον.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share