Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διεκδικούν να γίνουν παππούδες από το σπέρμα του… νεκρού γιου τους!

Ο μοναχογιός τους σκοτώθηκε το 2020 σε συγκρούσεις με τους Παλαιστινίους

29 Ιανουαρίου 2022 19:06
Διεκδικούν να γίνουν παππούδες από το σπέρμα του… νεκρού γιου τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο μοναχογιός τους σκοτώθηκε το 2020 σε συγκρούσεις με τους Παλαιστινίους στη Δυτική Οχθη, αλλά τώρα δίνουν αγώνα για να τους κάνει τουλάχιστον… παππούδες, έστω και νεκρός!

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Τα mRNA εμβόλια δεν βλάπτουν το ανδρικό σπέρμα

Εδώ και λίγες μέρες αποτελεί ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στο Ισραήλ η υπόθεση του Μπαρούχ Μπεν Ιγκάλ και της συζύγου του, οι οποίοι δίνουν νομική και επικοινωνιακή μάχη για να μη σβήσει η γενιά τους.

Ο γιος τους, λοχίας Αμίτ Μπεν Ιγκάλ, σκοτώθηκε πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στο παλαιστινιακό χωριό Γιαμπάντ της Δυτικής Οχθης. Επεισαν, όμως, τους γιατρούς να πάρουν ένα δείγμα από το σπέρμα του πριν από την ταφή του και έκτοτε έχουν βάλει στόχο ζωής να το χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν ένα εγγόνι με τη βοήθεια μιας παρένθετης μητέρας.

«Ο γιος μου ήταν ένας ήρωας που έπεσε στο καθήκον. Οι “τρομοκράτες” δεν μου στέρησαν μόνο αυτόν, αλλά και τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα εγγόνι», δήλωσε στην Jerusalem ο πατέρας του λοχία Αμίτ Μπεν Ιγκάλ, που ήταν μέλος της επίλεκτης μονάδας «Σαγιερέτ Γκολάνι».

σπερμα-ισραηλ

Στην Κνεσέτ

Παρόμοια αιτήματα έχουν διατυπώσει στο παρελθόν και άλλοι γονείς νεκρών Ισραηλινών στρατιωτών, αλλά μόλις πρόσφατα κατόρθωσαν να φέρουν το πρόβλημά τους στην Κνεσέτ.

Το καλοκαίρι μια επιτροπή της ισραηλινής Βουλής καταψήφισε την πρόταση της Μέι Γκολάν (Λικούντ) να επιτραπεί σε γονείς νεκρών στρατιωτών να χρησιμοποιούν το σπέρμα των παιδιών τους για τεχνητή γονιμοποίηση. Ομως τώρα, μια ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τον Ζβι Χάουζερ, του κόμματος Νέα Ελπίδα, κατέθεσε νέα νομοθετική πρόταση που θα συζητηθεί τον Φεβρουάριο.

Ο Χάουζερ τονίζει ότι το ζήτημα είναι ευαίσθητο, αλλά είναι καλύτερα να μπει σε μια τάξη με θέσπιση κανόνων. Π.χ., να ζητείται προκαταβολικά η άδεια από τον στρατιώτη να ληφθεί το σπέρμα του για τεκνοποίηση σε περίπτωση θανάτου, κι αυτό να γίνεται μέσα σε 72 ώρες από την έλευση του μοιραίου.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share