Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Μυρίζει μπαρούτι στην Ουκρανία: Αντιστράτηγος - “Η 20/2 είναι μια ημερομηνία που μας απασχολεί”

Φαίνεται πως κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο πλέον η ένταση

26 Ιανουαρίου 2022 17:31
Μυρίζει μπαρούτι στην Ουκρανία: Αντιστράτηγος - “Η 20/2 είναι μια ημερομηνία που μας απασχολεί”
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ρωσικά τανκς και τα στρατεύματα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια ολοκληρωτική σύγκρουση στην Ευρώπη αρκετά σύντομα, ισχυρίστηκε ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς του Κιέβου.

“Σειρήνες” πολέμου στην Ουκρανία: Εκκενώθηκε εκτάκτως η αμερικανική πρεσβεία - Με το... χέρι στη σκανδάλη Πούτιν και Ρωσία!

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα The Times το Σάββατο, ο αντιστράτηγος Αλεξάντερ Παβλιούκ είπε ότι η εισβολή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις ημέρες μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που πρόκειται να διεξαχθούν στο Πεκίνο τον επόμενο μήνα.

Η 20η Φεβρουαρίου «είναι μια ημερομηνία που μας απασχολεί» , συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιθανότατα θα ήθελε να αποφύγει να προσβάλει την Κίνα επισκιάζοντας τους αγώνες με έναν πόλεμο.

ουκρανια-ρωσια-ηπα

Επιπλέον, η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος των προγραμματισμένων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ρωσίας-Λευκορωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Παβλιούκ, ο οποίος υπηρέτησε στις Σοβιετικές Ένοπλες Δυνάμεις στα τελευταία χρόνια της ΕΣΣΔ, είπε ότι είναι σίγουρος για την ικανότητα των στρατευμάτων του να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας, παρά τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνατότητες του μεγαλύτερου έθνους. «Έχουμε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους που πέρασαν από έναν πόλεμο σε αυτή τη χώρα στον οποίο είτε έχασαν κάποιον είτε κάτι» , εξήγησε. «Μισό εκατομμύριο που έχασαν το αίμα ενός συγγενή τους, έχασαν τα σπίτια τους ή έχασαν τους φίλους τους και είναι έτοιμοι να διαλύσουν Ρώσους με γυμνά χέρια».

ουκρανια-ρωσια-ηπα

«Αν καταφέρουμε να προβλέψουμε την κατεύθυνση του κύριου ρωσικού χτυπήματος, μετά τις πρώτες μεγάλες απώλειες [οι Ρώσοι] δεν θα προχωρήσουν περαιτέρω», προέβλεψε. «Ο Πούτιν συνειδητοποιεί ότι μετά από μεγάλες απώλειες ο στρατός του μπορεί να σταματήσει μόνος του. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς τη διαίσθηση σε αυτό. Πρόκειται για ψυχρό υπολογισμό».

Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι φοβούνται μια επικείμενη εισβολή από τη Ρωσία και έχουν επισημάνει τις μετακινήσεις στρατευμάτων της Μόσχας κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, όπου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει επιθετικές προθέσεις, επιμένοντας ότι απλώς μετακινεί δυνάμεις εντός της επικράτειάς του και έχει ζητήσει εγγυήσεις ασφαλείας από το ΝΑΤΟ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share