Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σάλος: Νοσοκομείο αρνήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

"Έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές του γιου μου, δεν πιστεύει σε αυτό"

26 Ιανουαρίου 2022 14:00
Σάλος: Νοσοκομείο αρνήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πόρτα» σε ασθενή που χρειαζόταν μεταμόσχευση καρδιάς έριξε νοσοκομείο της Βοστώνης, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού.

Ο 31χρονος Ντι Τζέι Φέργκισον πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε τοποθέτηση νέας καρδιάς, ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα του, Ντέιβιντ, το Brigham and Women's Hospital στη Βοστώνη δε δέχθηκε κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί.

Κορωνοϊός: Ποιοι εξασφάλισαν «σούπερ ανοσία» κατά της πανδημίας

νοσοκομεια-κορωνοιοσ

Ο πατέρας υποστηρίζει ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού, έρχεται σε αντίθεση με τις «βασικές αρχές του γιου του, δεν πιστεύει σε αυτό», ενώ το νοσοκομείο υποστηρίζει ότι λειτούργησε στο πλαίσιο της πολιτικής του.

Σύμφωνα με δήλωσή του στο BBC, το νοσοκομείο υποστηρίζει το εξής: «Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που λαμβάνει ένα μεταμοσχευμένο όργανο έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης».

Εκπρόσωπος δήλωσε ότι το νοσοκομείο απαιτεί «το εμβόλιο Covid-19 και οι συμπεριφορές στον τρόπο ζωής των υποψηφίων για μεταμόσχευση να δημιουργούν το καλύτερο περιβάλλον για μια επιτυχημένη επέμβαση ώστε να βελτιστοποιήσουν την επιβίωση του ασθενούς μετά τη μεταμόσχευση, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δραστικά κατεσταλμένο».

Η προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του νοσοκομείου μπορεί να υποδηλώνει ότι και άλλοι παράγοντες συνετέλεσαν στην απόρριψη του αιτήματος του ασθενούς, πέραν του μη εμβολιασμού του, ωστόσο αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες, επικαλούμενος το απόρρητο του ασθενούς.

Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από 100.000 άτομα στις λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις δεν θα λάβουν όργανο εντός πέντε ετών λόγω της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων.

Κορωνοϊός - “Ταφόπλακα” από επιδημιολόγους: Πανδημία μέχρι τον επόμενο αιώνα - Πρόβλεψη που ανατρέπει τις προσδοκίες

νοσοκομεια-κορωνοιοσ

Επιδημιολόγος της παγκοσμίου φήμης Κλινικής Mayo στις ΗΠΑ κάνει προβλέψεις για τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις που «διαλύει» τις προσδοκίες για το τέλος της πανδημίας.

Ο δρ Γκρέγκορι Πόλαντ, κορυφαίος επιδημιολόγος στο κορυφαίο ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ, Mayo Clinic, προειδοποιεί ότι η Covid θα υπάρχει για τον επόμενο αιώνα. Ο ίδιο, σε αντίθεση με τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι η πανδημία φτάνει στο τέλος της, εκτιμά ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι ο κορονοϊός θα γίνει ενδημικός.

Η επιστημονική κοινότητα και οι πιο φημισμένοι επιδημιολόγοι παγκοσμίως κατεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών για την εξέλιξη της κατάστασης. Ενδεικτικά, ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δρ Άντονι Φάουτσι αλλά και ο δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, προειδοποιούν ότι η Ομικρον μπορεί να μην είναι η τελευταία μετάλλαξη.

Ωστόσο, τα λεγόμενα του Πόλαντ αντικρούει ακόμα και τις παραπάνω εκτιμήσεις. Ο ίδιος δήλωσε στο MarketWatch, ότι ο ιός θα μπορούσε να επηρεάζει την ανθρωπότητα για τον επόμενο αιώνα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share