Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκ στο Hollywood: Νεκρός από κορωνοϊό μεγάλος σταρ της Marvel (photos)

Απεβίωσε στα 78 του χρόνια πρωταγωνιστής της σειράς “Agents of S.H.I.E.L.D”

25 Ιανουαρίου 2022 17:09
Σοκ στο Hollywood: Νεκρός από κορωνοϊό μεγάλος σταρ της Marvel (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή, χτυπημένος από τον κορωνοϊό, άφησε ο Vachik Mangassarian, εκ των πρωταγωνιστών της γνωστής σειράς της Marvel, “Agents of S.H.I.E.L.D”, βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο του Hollywood.

μαρβελ-σταρ-χολιγουντ

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Πέτρος Θεοδοσίου

Στην συγκεκριμένη σειρά έπαιζε τον ρόλο του Qasim Zaghlul, ενώ ήταν γεννημένος στο Ιράν από Αρμένιους γονείς και είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ στα 23 του χρόνια, όπου και έκανε καριέρα στον χώρο του κινηματογράφου, συμμετέχοντας σε δεκάδες ταινίες και σειρές. Πολλοί λάτρεις των αστυνομικών παραγωγών μάλιστα, ίσως τον θυμούνται από το “NCIS: Los Angeles”.

μαρβελ-σταρ-χολιγουντ

Έφυγε από τη ζωή στο Burbank της Καλιφόρνια, λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού στην υγεία του. Για πολλούς αποτελούσε πρότυπο, καθώς ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως σερβιτόρος, καταφέρνοντας όμως στη συνέχεια να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα ως ηθοποιός.

Δεκάδες συνάδελφοί του και κορυφαίοι σταρ του Hollywood έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τον χαμό του Vachik Mangassarian.

Θρήνος στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα: Πέθανε ο θρύλος της ροκ, Meat Loaf

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ, Meat Loaf. Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Μια δήλωση που αναρτήθηκε στο προφίλ του στο Facebook αναφέρει: «Με ραγισμένες καρδιές ανακοινώνουμε ότι ο απαράμιλλος Meat Loaf πέθανε απόψε με τη σύζυγό του Ντέμπορα στο πλευρό του».

μαρβελ-σταρ-χολιγουντ

Πένθος στον χώρο της μουσικής: "Έφυγε" ο Κάρολος Τρικολίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κάρολος Τρικολίδης, γεγονός που γνωστοποίησαν με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα οι άνθρωποι της ίδιας της Ορχήστρας.

Η ζωή και το έργο του

Ο Κάρολος Τρικολίδης γεννήθηκε το 1947 στο Μπαντ Άουσζεε της Αυστρίας από Αυστριακή μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε σύνθεση, βιολί, κρουστά και διεύθυνση ορχήστρας με τους Χανς Σβαρόφσκι και Μιλτιάδη Καρύδη στις Ανώτατες Μουσικές Σχολές Βιέννης και Ζάλτσμπουργκ (Μοτσαρτέουμ).

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους αρχιμουσικούς Φράνκο Φερράρα, Πιερ Μπουλέζ, Μπρούνο Μαντέρνα, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν.

μαρβελ-σταρ-χολιγουντ

Ξεκίνησε σταδιοδρομία ως βοηθός των Άντριαν Μπουλτ και Τζουζέππε Πατανέ. Απέσπασε πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς για αρχιμουσικούς σε Μπεζανσόν (1970), Φλωρεντία (1971), Βουδαπέστη (1977). Διετέλεσε πρώτος αρχιμουσικός σε λυρικά θέατρα Γερμανίας και Ουγγαρίας (1973-80) και μόνιμος αρχιμουσικός του Γαλλικού Εθνικού Μπαλέτου «Ρολάν Πετί» (1979-84).

Κατείχε τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού της Κ.Ο.Θ. από το 1973 έως το 2008, ενώ ανέλαβε και το τιμόνι της από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. τρεις φορές, τα έτη 1981-1982, 1992, 2000-2001.

«Ο Τρικολίδης συνετέλεσε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ορχήστρας και συνέβαλλε τα μέγιστα στην προσθήκη μεγάλων και σημαντικών έργων στο ρεπερτόριο της, καθώς και στην παρουσίαση πλήθους πρώτων εκτελέσεων», αναφέρεται στην ανάρτηση της Κ.Ο.Θ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share