Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

“Τύμπανα” πολέμου - Οι Αμερικανοί ξανάρχονται: Ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία "βλέπει" ο Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ διατάσσουν ήδη οικογένειες διπλωματών να εγκαταλείψουν το Κίεβο

24 Ιανουαρίου 2022 10:23
“Τύμπανα” πολέμου - Οι Αμερικανοί ξανάρχονται: Ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ΗΠΑ και ο ίδιος ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται πως εξετάζουν επισταμένα την ανάπτυξη στρατευμάτων, πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής.

Και όλα αυτά, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Μόσχα σχετικά με την πιθανότητα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ειδικότερα, πηγές της κυβέρνησης Μπάιντεν και ανώτεροι αξιωματούχοι παρουσίασαν στον Μπάιντεν μια ποικιλία επιλογών που θα οδηγούσαν τα αμερικανικά στρατεύματα πιο κοντά στη Ρωσία.

Θυμίζουμε πως η ένταση στο... ανατολικό μέτωπο έχει άλλωστε κλιμακωθεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Πληροφορίες του ΝΑΤΟ ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας και ορισμένοι δυτικοί αναλυτές προτείνουν ότι επίκειται επίθεση. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς και έχει προτείνει ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για τους δικούς της σκοπούς.

αμερικανικοσ-στρατοσ

Οι ΗΠΑ διατάσσουν οικογένειες διπλωματών να εγκαταλείψουν το Κίεβο

Η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε οι οικογένειες των διπλωματών των ΗΠΑ που είναι τοποθετημένοι στο Κίεβο να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, «εξαιτίας της μόνιμης απειλής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Το τοπικό προσωπικό μπορεί να εγκαταλείψει την πρεσβεία εάν το επιθυμεί· ευρύτερα, οι Αμερικανοί στην ουκρανική επικράτεια «πρέπει να εξετάσουν τώρα» την αναχώρησή τους με εμπορικές πτήσεις ή άλλα μεταφορικά μέσα, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ισχυρή σύσταση» στους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία

Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία «εξαιτίας της έντασης στα σύνορα με την Ουκρανία», ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απευθύνεται «ισχυρή σύσταση» στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να μεταβούν στη Ρωσία, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, επικαλούμενο για να δικαιολογήσει την οδηγία αυτή «την πιθανότητα παρενόχλησής τους», ειδικά από τη ρωσική αστυνομία, και«αυθαίρετης εφαρμογής της τοπικής νομοθεσίας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share