Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός με την "Όμικρον 2": Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή του κορωνοϊού – Σε ποια χώρα έχει ανιχνευθεί (video)

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την Όμικρον 2;

20 Ιανουαρίου 2022 21:58
Συναγερμός με την
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ή παραλλαγή Όμικρον 2 μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας.

Όπως είπε από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει αναφερθεί ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει δύο κλάδους. Ο ένας από τους δύο κλάδους ονομάστηκε «κρυφός» γιατί έχει μία μετάλλαξη στη θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασσική μέθοδο.

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορωνοϊό βρέφος 52 ημερών

μεταλλαξη-ομικρον

Φαίνεται ότι στη Νορβηγία έχει επεκταθεί ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες. Κατά πόσο αυτός είναι πιο μεταδοτικός δεν είναι ακόμα γνωστό, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές από άλλες χώρες. Μπορεί τυχαία να επεκταθεί αυτός ο κλάδος. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει καταγραφή του ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Τα χαρακτηριστικά της υποπαραλλαγής δεν είναι ακόμα σαφή και δεν έχουμε δεδομένα που να αναφέρουν ότι είναι πιο μεταδοτική η προκαλεί μεγαλύτερη νοσηρότητα», ανέφερε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης:

Κορωνοϊός - Πάσχα στα χωριά: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα «επιτραπεί»

Την πεποίθηση ότι φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε Πάσχα στα χωριά, εξέφρασαν η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πανδημία στη χώρα, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε υπομονή, να εφαρμόζουμε τους ισχύοντες περιορισμούς, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με όσα είπαν το κύμα της Όμικρον μπήκε σε τροχιά συρρίκνωσης, κάτι που θα φανεί αναμένεται στην πίεση στο σύστημα υγείας τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σε συγκεκριμένο ποσοστό περιορισμού της πανδημίας, καθώς όπως είπαν, δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για το χρόνο και το ποσοστό συρρίκνωσής της.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων έχει μειωθεί κατά 35% ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι είναι κάτω από τα 20.000, ενώ στα 170.000, περίπου, είναι τα συνολικά ενεργά κρούσματα.

Πώς θα κάνουμε Αποκριές και Πάσχα; Η εκτίμηση της Ματίνας Παγώνη - Πότε θα φανεί η αποκλιμάκωση της πανδημίας

Την αισιοδοξία της για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τονίζοντας Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά αλλά τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα μάσκες. Παράλληλα, για το ενδεχόμενο να γίνει τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ρωτήθηκε το πρωί της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη με την ίδια να απαντά ότι κατά την εκτίμησή της αυτή θα συμβεί το επόμενο διάστημα.

Αναφερόμενη στην αποκλιμάκωση των κρουσμάτων είπε ότι «θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου». «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάνοντας για μια ακόμα φορά έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share