Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρίκη με φωτιά σε οίκο ευγηρίας - Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Πυρκαγιά ξέσπασε σε γηροκομείο της Βαλένθια, στην Ισπανία

19 Ιανουαρίου 2022 09:12
Φρίκη με φωτιά σε οίκο ευγηρίας - Τουλάχιστον πέντε νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε γηροκομείο τη νύχτα της Τρίτης (18/01) προς Τετάρτη, ανακοίνωσε κέντρο άμεσης βοήθειας.

«Καταμετράμε πέντε νεκρούς», ενώ άλλοι ένδεκα φιλοξενούμενοι στον οίκο ευγηρίας, με δηλητηρίαση εξαιτίας εισπνοής καπνού, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, διευκρίνισε το κέντρο άμεσης βοήθειας στη Βαλένθια (ανατολικά) μέσω Twitter.

Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτής πήρε φωτιά στα επεισόδια - Πάνω από 20 προσαγωγές (video)

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα στη μονάδα, που προσφέρει και ιατρική περίθαλψη στους ηλικιωμένους ενοίκους, στην κοινότητα Μονκάδα, κοντά στη Βαλένθια.

Από τους ένδεκα ανθρώπους που υπέστησαν δηλητηρίαση, οι τρεις βρίσκονται σε «βαριά» κατάσταση και οκτώ πιο «ελαφριά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας. Διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

φωτια-γηροκομειο

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να διασώσει 25 ανθρώπους στο κτίριο προτού καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες.

Οι άνδρες της κατέβασαν πολλούς ηλικιωμένους στα χέρια, χρησιμοποιώντας μια από τις σκάλες του διώροφου κτιρίου, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, που εκτιμά ότι η πυρκαγιά πιθανόν προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο μηχάνημα του ιατρικού εξοπλισμού του κέντρου ευγηρίας, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που έχει αρχίσει να διενεργείται.

"Πύρινος εφιάλτης" στη Ξάνθη - Κτίριο έχει «τυλιχθεί» στις φλόγες

Συναγερμός έχει σημάνει από μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε καπναποθήκη κοντά στο ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Λόγω της πυρκαγιάς, πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την πόλη, ενώ το κτίριο στην οδό Αναξάρχου καταστρέφεται ολοσχερώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr.

Στο σημείο επιχείρησαν για κατάσβεση 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Παράλληλα, κοντά στην καπναποθήκη έχουν μεταβεί και αρκετοί πολίτες που τρομοκρατήθηκαν από τους καπνούς και τη μυρωδιά.

Συναγερμός στο Κορωπί: Ξέσπασε φωτιά - Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες

Συναγερμός σήμανε στο Κορωπί, καθώς φωτιά εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης (18.01.2022). Στο βίντεο φαίνεται μία δυνατή λάμψη και καπνός να ανεβαίνει ανάμεσα από τα σπίτια. Παράλληλα, σήμερα κτήριο στην Ξάνθη "τυλίχτηκε" στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής προκειμένου να τιθασεύσουν έγκαιρα την πυρκαγιά προτού πάρει διαστάσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική έχουν σπεύσει στο σημείο 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share