Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκρηξη ηφαιστείου στον Ειρηνικό: Τσουνάμι χτύπησε την Τόνγκα

Μεγάλη καταστροφή

15 Ιανουαρίου 2022 10:34
Έκρηξη ηφαιστείου στον Ειρηνικό: Τσουνάμι χτύπησε την Τόνγκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτες εικόνες στην Τόνγκα με το τσουνάμι που προκλήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Δείτε επίσης: Ηφαίστειο Σαντορίνης: Πόσο πιθανό είναι να γίνει μια νέα έκρηξη - Το σχέδιο σε περίπτωση που «ξυπνήσει»

Οι αρχές στην Τόνγκα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι ύστερα από την έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου. Η έκρηξη του Σαββάτου είναι η τελευταία από μια σειρά εκρήξεων στο ηφαίστειο Χούνγκα Χαπάι.

Κύματα τσουνάμι ύψους περίπου μισού μέτρου παρατηρήθηκαν σε μετρητές που βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας στην πρωτεύουσα της Αμερικανικής Σαμόας ύστερα από δραστηριότητα ηφαιστείου στην Τόνγκα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Η απειλή για τσουνάμι συνεχίζεται και οι διακυμάνσεις στο επίπεδο της θάλασσας καθώς και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα δημιουργούν κινδύνους κατά μήκος παράκτιων περιοχών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κέντρο.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι στη Νέα Ζηλανδία προειδοποιούν για αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Μάλιστα, η εθνική επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων προειδοποίησε ότι σε ορισμένα τμήματα της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να καταγραφούν ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα καθώς και απρόβλεπτα κύματα στις ακτές.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share