Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκηνές τρόμου στην Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ (video)

Σε ένα σημείο που έχει δώσει πολλούς και φονικούς σεισμούς στο παρελθόν

14 Ιανουαρίου 2022 13:49
Σκηνές τρόμου στην Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νήσου Ιάβα, στην Ινδονησία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία BMGK.

Ο σεισμός που σημειώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό ανοικτά της επαρχίας Μπάντεν δεν έχει την δυναμικότητα για να προκαλέσει τσουνάμι, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Ντροπή: Ελεφαντάκι πέθανε χάνοντας τη μισή προβοσκίδα του από παγίδα λαθροθήρων!

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, όπου οι άνθρωποι έτρεξαν να βγουν από τα κτίρια, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Φοβήθηκα πολύ, ξαφνικά έγινε σεισμός και ήταν τόσο δυνατός», είπε η 38χρονη κάτοικος Τζακάρτα και νταντά, Άνι.

«Όταν το ένιωσα, άρπαξα κατευθείαν το μωρό του εργοδότη μου και έτρεξα κάτω».

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας και στο Λαμπούνγκ, στη νήσο Σουμάτρα.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετριασμού καταστροφών της Ινδονησίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτηματα δημοσιογράφων για σχόλιο, όταν ρωτήθηκε εάν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η Ινδονησία διασχίζει το λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια ιδιαίτερα σεισμικά ενεργή ζώνη, όπου συναντώνται διαφορετικές πλάκες στον φλοιό της γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Τον περασμένο μήνα, ένας σεισμός 7,4 Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Ινδονησία, πυροδοτώντας μια προειδοποίηση για τσουνάμι και οδηγώντας επίσης τους κατοίκους στο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ευτυχώς ο σεισμός προκάλεσε εν τέλει μόνο μικρές ζημιές.

Πανικός στην Ινδονησία με έκρηξη ηφαιστείου: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες - Έτρεχαν να σωθούν!

Έκρηξη ηφαιστείου έλαβε χώρα το Σάββατο (4/12) στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στη νήσο Ιάβα. Λάβα και σύννεφα καπνού και τέφρας κάλυψαν το νησί με τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ,41 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρεου ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης διακρίνονται κάτοικοι, μεταξύ αυτών παιδιά, να τρέχουν για να βρουν ασφαλές καταφύγιο, την ώρα που σύννεφα καπνού και τέφρας υψώνονται καλύπτοντας τα διπλανά χωριά στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

σεισμοσ-ινδονησια

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής Λουματζάνγκ, Ιντάχ Μασντάρ, είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 41 άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου, καθώς ποτάμια λάβας έφθαναν στα χωριά τους.

Οι αρχές στήνουν σκηνές για τους κατοίκους που εκκένωσαν τις εστίες τους, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB). Ωστόσο, τις επιχειρήσεις εκκένωσης εμποδίζει ο πυκνός καπνός, δήλωσε ο αρχηγός της BNPB Σουχαριάντο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share