Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανατρεπτική έρευνα: Ενώσεις κάνναβης προστατεύουν από τον κορωνοϊό!

Μελέτη δείχνει πως δύο ενώσεις κάνναβης καταφέρνουν να σταματήσουν τη διείσδυση του ιού

13 Ιανουαρίου 2022 13:39
Ανατρεπτική έρευνα: Ενώσεις κάνναβης προστατεύουν από τον κορωνοϊό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενώσεις κάνναβης εμποδίζουν τον ιό που προκαλεί την Covid-19 από το να διεισδύσει σε υγιή ανθρώπινα κύτταρα, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nature Products.

Οι δύο ενώσεις που βρίσκονται στην κάνναβη -που ονομάζονται κανναβιγερολικό οξύ ή CBGA και κανναβιδιολικό οξύ ή CBDA- εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια χημικού ελέγχου ως στοιχεία που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Απίστευτο εύρημα στα Ιωάννινα: Έκρυψε 21 κιλά κάνναβης μέσα σε… θερμοσίφωνα! (video)

Στη μελέτη, δέθηκαν με τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στον ιό και εμπόδισαν από το να ακολουθήσει ένα στάδιο που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να μολύνει ανθρώπους.

καλλιεργεια-κανναβησ

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση έναντι των μεταλλάξεων Αλφα και Βήτα του ιού σε εργαστήριο. Η μελέτη δεν περιελάμβανε τη χορήγησή τους σε άτομα ή τη σύγκριση των ποσοστών μόλυνσης σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις ενώσεις με άλλους που δεν τις χρησιμοποιούν.

«Αυτές οι ενώσεις μπορούν να ληφθούν από το στόμα και έχουν μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στους ανθρώπους», δήλωσε ο Richard van Breemen, ερευνητής στο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας της πολιτείας Όρεγκον. «Έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν καθώς και να θεραπεύσουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2», σημείωσε σε δήλωσή του.

Κρήτη - Απίστευτη καταγγελία νεαρού: Πήρε... κάνναβη από περίπτερο και τον πήγαν στα κρατητήρια

αστυνομια-κρητη

«Τραυματική» περιπέτεια φαίνεται πως είχε νεαρός στην Κρήτη τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους, όταν για ένα γραμμάριο νόμιμης -όπως ισχυρίζεται- κάνναβης, οδηγήθηκε στα κρατητήρια Αστυνομικού Τμήματος του νομού Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο νεαρός υποστηρίζει στο cretalive.gr, πως η ποσότητα αυτή ήταν καθ’ όλα νόμιμη καθώς είχε αγοράσει τη συσκευασία από το περίπτερο της γειτονιάς του.

Όπως καταγγέλλει, έμεινε στα κρατητήρια σε άθλιες συνθήκες, μέχρι που τελικά το πρωί της Δευτέρας αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Όλα ξεκίνησαν όταν γυρνώντας από σπίτι φίλων στις 2 Ιανουαρίου, πέρασε από αστυνομικό μπλόκο κοντά στο σπίτι του.

Τότε, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο και τότε βρήκαν ένα γραμμάριο κάνναβης. Έπειτα αποφάσισαν να τον πάνε στο τμήμα, με τον ίδιο, όπως λέει, να απορεί αφού δεν είχε καταλάβει καν τι είχε κάνει.

αστυνομια-κρητη

«Όντας σε αναμονή περίπου 1:00 -1:30 ώρα, χωρίς να γνωρίζω επίσημα τον λόγο προσαγωγής μου στο Τμήμα, έρχεται ένας αστυνομικός και μου υποδεικνύει να υπογράψω σε τρία χαρτιά, τα οποία μόνο ένας δικηγόρος θα μπορούσε να καταλάβει τι λένε. Αρνήθηκα» καταγγέλλει ο ίδιος.

Όπως προσθέτει, οι αστυνομικοί έλεγαν ότι θα είναι η πιο ανώδυνη διαδικασία αν απλά υπέγραφα, «αλλά εγώ δεν είχα κάνει τίποτε παράνομο και αυτά έλεγαν το αντίθετο».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share