Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγικές ώρες για τη Σινέντ Ο' Κόνορ - Απεβίωσε ο 17χρονος γιός της

Θρήνος!

8 Ιανουαρίου 2022 13:09
Τραγικές ώρες για τη Σινέντ Ο' Κόνορ - Απεβίωσε ο 17χρονος γιός της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανείπωτη θλίψη για τη γνωστή ερμηνεύτρια του "Nothing compares to you" Σινέντ Ο' Κόνορ, αφού όπως έγινε γνωστό απεβίωσε ο 17 ετών γιός της.

Η Ο' Κόνορ ανακοίνωσε τα σοκαριστικά νέα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου:

«Ο όμορφος γιος μου, Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να δώσει τέλος στον αγώνα του σήμερα και είναι τώρα με τον Θεό».

Σημειώνεται πως ο παραπάνω λογαριασμός είναι ο προσωπικός της τραγουδίστριας, όπως έχει διευκρινιστεί στο επαγγελματικό της προφίλ.

Ο 17χρονος είχε δηλωθεί αγνοούμενος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Ειδικότερα, η αστυνομική δύναμη της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας είχε εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας πληροφορίες στις 6 Ιανουαρίου μετά την εξαφάνιση του έφηβου από περιοχή του Δουβλίνου.

Σήμερα, 8 Ιανουαρίου, η αστυνομία επιβεβαίωσε στο Irish Examiner ότι η έρευνα σταμάτησε μετά την ανακάλυψη πτώματος.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε συγκεκριμένα: «Μετά την εύρεση ενός πτώματος στην περιοχή Bray του Wicklow την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, η ανακοίνωση για αγνοούμενο πρόσωπο σχετικά με τον Shane O'Connor, 17 ετών, αποσύρθηκε».

Ποιά είναι η Σινέντ Ο' Κόνορ;

Η Σινέντ Ο' Κόνορ γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966 στο Γκλέναγκερι του Δουβλίνου. Οι γονείς της, Σον Ο' Κόνορ και Μαρί Ο' Κόνορ χώρισαν όταν η Σινέντ ήταν 8 ετών. Αυτή και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της μεγάλωσαν με τη μητέρα τους η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες της Σινέντ, τους κακοποιούσε σωματικά.

Το τραγούδι της Fire on Babylon αναφέρεται στις επιπτώσεις της δικής της κακοποίησης αλλά και όλων των κακοποιημένων παιδιών. Ωστόσο, η Σινέντ αποφάσισε το 1979 να ζήσει με τον πατέρα της και τη νέα του σύζυγο. Λόγω απουσίας από σχολείο με κοπάνες και ληστείες, μεταφέρθηκε στο κέντρο συμμόρφωσης Grianán Training Centre. Εκεί αφοσιώθηκε στην ανάπτυξη της γραφής και στη μουσική. Το 1983 ο πατέρας της την έστειλε στο Newtown School όπου με την ενθάρρυνση από τον καθηγητή της, για την εκμάθηση της ιρλανδικής γλώσσας, ηχογράφησε μία επίδειξη με δύο δικά της τραγούδια.

Στα μέσα του 1984 γνώρισε τον Κόλουμπ Φάρελι και μαζί δημιούργησαν ένα συγκρότημα, το Ton Ton Macoute, με την Σινέντ τραγουδίστρια. Εκείνη εγκατέλειψε το σχολείο και ακολούθησε το συγκρότημα στο Δουβλίνο. Το 1985 η μητέρα της σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και λίγο αργότερα εγκατέλειψε το συγκρότημα. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε όταν το ιρλανδικό συγκρότημα In Tua Nua ανακάλυψε τη φωνή της. Η φήμη της ανήλθε προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 με το πρώτο της άλμπουμ, The Lion and the Cobra. Το 1990 έκανε παγκόσμια επιτυχία με το Nothing Compares 2 U.

Ωστόσο το τραγούδι της αντιμετώπισε κατά καιρούς πολλές διαφωνίες ύστερα από δηλώσεις και χειρονομίες τις ίδιας, όπως η χειροτονία της ως ιερέας παρόλο που ήταν γυναίκα με Ρωμαιοκαθολικό υπόβαθρο.

Καριέρα

Η Ο' Κόνορ ως τραγουδίστρια για το συγκρότημα Ton Τon Macoute τράβηξε την προσοχή της μουσικής βιομηχανίας και υπέγραψε με την Ensign Records, η οποία κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ The lion and the Cobra στα τέλη του 1987.

Το λεύκωμα αυτό πούλησε περισσότερα από 500.000 αντίτυπα και έγινε πλατινένιο. Εκείνη την περίοδο απέκτησε έναν έμπειρο μάνατζερ, τον Φάτνα Ο' Σίλαϊ. Αμέσως μόλις υπέγραψε ξεκίνησε τη συνεργασία παρέχοντας τα φωνητικά για το τραγούδι Heroine το οποίο έγραψε με τον κιθαρίστα των U2 The Edge για το σάουντρακ της ταινίας Captive.

Το τραγούδι Mandinka ήταν μία μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία της εποχής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1989 ο τραγουδιστής των The The Ματ Τζόνσον κάλεσε την Ο' Κόνορ σαν τραγουδίστρια για το άλμπουμ Mind Bomb.

Με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της το 1990 με τίτλο I Do Not Want What I Haven' t Got, το οποίο βαθμολογήθηκε ως το Δεύτερο Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς από το NME, διακρίθηκε και οι κριτικοί επαίνεσαν την εκφραστική φωνή της. Την ίδια χρονιά συμμετείχε σε μία συναυλία των Pink Floyd καλεσμένη από τoν Ρόγερ Γουότερ.

Την επιτυχία της αυτή ακολούθησε το σινγκλ Nothing Compares 2 U, διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού του Prince,που κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για βραβείο Grammy συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Άλμπουμ και Καλύτερου Τραγουδιού. Για έντεκα εβδομάδες βρισκόταν στην πρώτη θέση στην Ιρλανδία όπως και στη Γερμανία. Το βίντεο του Nothing Compares 2U κέρδισε το βραβείο MTV για το Βίντεο της Χρονιάς και η Σινέντ ονομάστηκε Καλλιτέχνης της Χρονιάς το 1991.

Το 1990 συνέβαλε σε μία διασκευή του You Do Something To Me, αφιέρωμα στο AIDS. Μοιράζοντας τον χρόνο της για εννιά χρόνια μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες επέστρεψε στο σπίτι της στο Δουβλίνο το 1992 για να αφοσιωθεί στην ανατροφή του εξάχρονου γιου της, που είχε αποκτήσει με τον ντράμερ Τζον Ρέινολντς τη δεκαετία του '80. Τους επερχόμενους μήνες τους πέρασε τραγουδώντας με τον δάσκαλό της Φρανκ Μέριμαν στο Parnell School of Music.

Το 1992 επίσης συνέβαλε φωνητικά στο Come talk to me και το 1993 συνέβαλλε στο σάουντρακ για την ταινία In the Name of the Father με το τραγούδι You Made Me the Thief of Your Heart με τη συνεισφορά του τραγουδιστή των U2, Bono.

To 1995 συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza αλλά τα σχέδιά της ανατράπηκαν όταν έμεινε για δεύτερη φορά έγκυος.

Το 1997 έπαιξε στην ταινία του Νιλ Τζόρνταν The Butcher Boy.

Το Faith and Courage κυκλοφόρησε το 2000 συμπεριλαμβανομένου του σινγκλ No Man's Woman. Την παραμονή της κυκλοφορίας του η Ο' Κόνορ ανακοίνωσε πως είναι λεσβία κάτι το οποίο αργότερα ανακάλεσε.

Το 2002 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Sean-Nós Nua το οποίο περιείχε ένα cover από ένα καναδέζικο τραγούδι το οποίο κατακρίθηκε για ερμηνεία λεσβιακής αγάπης και όχι ετεροφυλικής.

Το 2003 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το μουσικό χώρο. Στο άλμπουμ της Collaborations, το οποίο κυκλοφόρησε το 2005, συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ύστερα από μία μικρή χρονική περίοδο αδράνειας ανακοίνωσε σε μία συνέντευξή της ότι η αποχώρηση της αφορούσε αποκλειστικά την ποπ και ροκ μουσική και ότι ήθελε να δοκιμάσει και άλλα είδη. Το ρέγκε άλμπουμ Throw Down Your Arms δέχθηκε θετικές κριτικές το 2005.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2006 παρουσίασε 7 τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ της Theology το οποίο κυκλοφόρησε τελικά το 2007.

Τον Ιανουάριο του 2010, η Ο' Κόνορ, πραγματοποίησε ένα ντουέτο με την τραγουδίστρια Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ με τίτλο This is to Mother You. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού δωρίθηκαν στον οργανισμό GEMS.

Η Ο' Κόνορ ανακοίνωσε ότι δούλευε για την ηχογράφηση ενός νέου άλμπουμ, με τίτλο Home. Στις 10 Οκτωβρίου του 2011 η Ο' Κόνορ ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ, με τίτλο How About I Be Me (And You Be You) είχε οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου 2012.

Το τραγούδι Lay your head down, γραμμένο από τους Μπάιαν Μπερν και Γκλεν Κλόουζ για το σάουντρακ της ταινίας Albert Nobbs και εκτελούμενο από την Ο' Κόνορ, απέσπασε Χρυσή Σφαίρα για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share