Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτός ήταν ο 23χρονος ομογενής που έφυγε από τη ζωή στην Αυστραλία - Σπουδαίος αθλητής και λαμπρός επιστήμονας!

Ο θάνατος του Τζέιμς Κονδυλιός "βύθισε" στο πένθος την ελληνική ομογένεια

7 Ιανουαρίου 2022 15:30
Αυτός ήταν ο 23χρονος ομογενής που έφυγε από τη ζωή στην Αυστραλία - Σπουδαίος αθλητής και λαμπρός επιστήμονας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πένθος βύθισε την ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας και δη του Σίδνεϊ ο θάνατος του 23χρονου Τζέιμς Κονδυλιός.

Ο άτυχος νεαρός, που πέθανε από τον κορωνοϊό, ήταν ένας υγιής άνθρωπος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, αθλητής και επιστήμονας που ήταν διπλά εμβολιασμένος αλλά έγινε ένα από τα πιο νεαρά θύματα της πανδημίας στη χώρα.

«Όμηρος» σε ξενοδοχείο μεταναστών ο Τζόκοβιτς - Αποφασίζουν για την απέλασή του οι Αυστραλοί

Ο Κονδυλιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ όμως ζούσε κι εργαζόταν στην Καμπέρα. Κατά τη διάρκεια των γιορτών επέστρεψε στην πόλη που μεγάλωσε για να περάσει τις γιορτινές μέρες με την οικογένεια και τους φίλους του αλλά δυστυχώς έμελλε να τους δει για τελευταία φορά.

Όταν μολύνθηκε από τον ιό, ουδείς περίμενε ότι ένας άνθρωπος της ηλικίας του θα χρειαζόταν να νοσηλευτεί. Ο Τζέιμς νοσηλεύτηκε στο St. Vincent Hospital και έφυγε τελικά από τη ζωή την Τρίτη (04/01), όπως ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, δρ. Τζέρεμι ΜακΑνόλτι.

ομογενησ-θανατοσ-αυστραλια

Πρώτος στα γράμματα

Ο Κονδυλιός φοίτησε στο Κολέγιο Weverley και σπούδασε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Καμπέρα, παίρνοντας δυο πτυχία, το ένα στην Υπολογιστική Βιολογία και το άλλο στις Ανώτερες Επιστήμες.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ασκούμενος στην Airservices Australia, ενώ εργάστηκε ως Junior Data Scientist (αναλυτής δεδομένων) στο ARC Center of Excellence του Plant Energy Biology (PEB). Μέχρι πρόσφατα δούλευε στο Ομοσπονδιακό Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Τον Μάρτιο του 2019 πήρε το βραβείο Εθνικών Επιστημών και Καινοτομίας για Νέους στην Γεωργία, Αλιεία και Δασολογία από τα χέρια του Αυστραλού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντέιβιντ Λιτλπράουντ.

ομογενησ-θανατοσ-αυστραλια

Ένας ταλαντούχος αθλητής

Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του πρωτιές, ο Τζέιμς δεν παραμελούσε και τον αθλητισμό.
Σε ηλικία 17 ετών ήταν πρωταθλητής Αυστραλίας στην άρση βαρών και το 2015 εκπροσώπησε τη χώρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Φινλανδία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης, ασχολήθηκε και με την ελληνορωμαϊκή πάλη όπου αναδείχτηκε και εκεί πρωταθλητής στην πολιτεία του.
Η κηδεία του θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στην ελληνόρθοδοξη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Κίνγκσφορντ, ενώ η οικογένεια παρακάλεσε οι παριστάμενοι να μην φορέσουν μαύρα ρούχα, κάτι που θα ήταν επιθυμία του Τζέιμς.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share