Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Tέταρτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο «δείχνει» ο επικεφαλής της Moderna!

Αναμένεται εντός του 2022

7 Ιανουαρίου 2022 13:05
Κορωνοϊός: Tέταρτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο «δείχνει» ο επικεφαλής της Moderna!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό το προσεχές φθινόπωρο μπορεί να κριθεί αναγκαίο για όλους, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του επικεφαλής της Moderna.

Ο Stephane Bancel μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Goldman Sachs την Πέμπτη (6/1) στήριξε το παραπάνω σενάριο στα στοιχεία που δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει με την πάροδο του χρόνου.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

«Ελευθερία» με δόσεις! «Θα εμβολιάζεστε δύο ή τρεις φορές τον χρόνο για πάντα» - Βόμβες επιστημόνων

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενισχυτική δόση το φθινόπωρο του 2022 και μετά», είπε χαρακτηριστικά ο Bancel.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Moderna σχεδιάζει εμβόλιο προσαρμοσμένο ειδικά στη μετάλλαξη Όμικρον το οποίο ενδέχεται να είναι διαθέσιμο εντός των δύο επόμενων μηνών.

Οι δηλώσεις για τέταρτη δόση του εμβολίου έρχονται την ώρα που μελέτες από το Ισραήλ δείχνουν ότι μια 4η δόση εμβολίου COVID-19 πενταπλασιάζει τα αντισώματα μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ θα ξεκινήσει τη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίων κατά του κορωνοϊόυ στους πολίτες άνω των 60 ετών.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Συναγερμός με όσους έκαναν Johnson&Johnson - Η νέα έρευνα και η σύσταση του CDC

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πρέπει να κάνουν τα εμβόλια Pfizer ή Moderna αντί για το εμβόλιο της Johnson&Johnson που μπορεί να προκαλέσει σπάνιους αλλά σοβαρούς θρόμβους στο αίμα, δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Παράλληλα, την πιθανότητα σύνδεσης με σπάνια κρούσματα φλεγμονής στη σπονδυλική στήλη μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ως πιθανή παρενέργεια, την Πέμπτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, διευκρινίζοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αιτιακή σχέση.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Εμβόλια: Η σύσταση του CDC

Η παρενέργεια έχει προκαλέσει εννέα επιβεβαιωμένους θανάτους μετά από εμβολιασμούς της J&J - ενώ τα εμβόλια Pfizer και Moderna δεν ενέχουν αυτόν τον κίνδυνο και εμφανίζονται επίσης πιο αποτελεσματικά, δήλωσαν οι σύμβουλοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η επιτροπή προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να δοθεί προτεραιότητα στα εμβόλια Pfizer και Moderna και αργά την Πέμπτη η διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky, αποδέχθηκε την πρόταση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share