Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εκτός ελέγχου το Καζακστάν: Εκρήξεις, πυροβολισμοί και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα

Συνεχίζεται το χάος!

6 Ιανουαρίου 2022 16:28
Εκτός ελέγχου το Καζακστάν: Εκρήξεις, πυροβολισμοί και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται το χάος στο Καζακστάν, με τις δυνάμεις ασφαλείας να συγκρούονται με διαδηλωτές. Συχνές αναφορές για εκρήξεις, πυροβολισμούς και οδομαχίες.

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Καζακστάν με εκρήξεις, πυροβολισμούς και συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαλτανάτ Αζιρμπέκ, ανέφερε ότι στρατιώτες των δυνάμεων ασφαλείας απέκρουσαν την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Αλμάτι και εξουδετέρωσαν τους επιτιθέμενους διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγινε μία ακόμα επίθεση στα κεντρικά της αστυνομίας στην πόλη, όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο αλλά απωθήθηκε.

καζακσταν

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι στην πλατεία βρίσκονταν περίπου 250-300 άτομα, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, πιθανώς στο πλαίσιο επιχείρησης «σκούπας» των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Την Πέμπτη επίσης, ξεκίνησαν να δουλεύουν και τα πρατήρια καυσίμων στην πόλη Ακτάου, κέντρο της επαρχίας Μανγκιστάου, ενώ οι πολίτες σχηματίζουν ουρές για την προμήθειά τους με κουπόνια, σύμφωνα με το δίκτυο Khabar 24.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές

Στο πλαίσιο εξομάλυνσης της έκρυθμης κατάστασης, στο Καζακστάν μετέβησαν την Πέμπτη (06/01) Ρώσοι αλεξιπτωτιστές, καθώς ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO), στον οποίο συμμετέχει και η Ρωσία, αποφάσισε να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις.

«Αυτή τη στιγμή, το ρωσικό τμήμα του ειρηνευτικού σώματος μεταφέρεται στο έδαφος του Καζακστάν από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις. Οι πρώτες μονάδες των δυνάμεων έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούν τα καθήκοντά τους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share