Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανικός στις αεροπορικές: Πάνω από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν μέσα σε μία μέρα λόγω κορωνοϊού

Έχει σημάνει συναγερμός για ακόμη μία φορά παγκοσμίως

2 Ιανουαρίου 2022 18:14
Πανικός στις αεροπορικές: Πάνω από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν μέσα σε μία μέρα λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότερες από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως μέχρι σήμερα (2/1) το μεσημέρι (Παγκόσμια Ώρα) συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.900 πτήσεων, που ήταν εισερχόμενες ή αναχωρούσαν από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με μία καταμέτρηση της ηλεκτρονικής σελίδας ιχνηλάτησης πτήσεων FlightAware.com.

Κύριοι λόγοι της μη πραγματοποίησής τους ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες και η έξαρση του αριθμού των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιες ηλικίες χτυπάει περισσότερο - Πότε αναμένεται η κορύφωση της

ακυρωσεισ-πτησεων

Συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που είχαν καθυστερήσεις, αλλά δεν ακυρώθηκαν, περισσότερες από 4.800 πτήσεις είχαν συνολικά καθυστέρηση. Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσιάζουν συνήθως τη μεγαλύτερη κίνηση στις αεροπορικές μετακινήσεις, αλλά η ταχεία εξάπλωση της COVID-19, οδήγησε τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε ακύρωση πτήσεων, καθώς πιλότοι και πληρώματα μπήκαν σε καραντίνα.

Οι υπηρεσίες Μεταφορών σε παναμερικανικό επίπεδο προχωρούν επίσης, σε αναστολή ή μείωση της προσφοράς των υπηρεσιών τους, εξαιτίας της μείωσης στο διαθέσιμο προσωπικό τους, από την αύξηση των κρουσμάτων.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει καταγράψει αριθμό μολύνσεων ρεκόρ, ακυρώνοντας πολλές από προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για το 2022, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απίστευτο: Γυναίκα γίνεται viral - Έκανε καραντίνα στην... τουαλέτα του αεροπλάνου μετά από θετικό τεστ!

ακυρωσεισ-πτησεων

Μια Αμερικανίδα χρειάστηκε να κάνει... καραντίνα στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου, όταν το τεστ για τον κορωνοϊό, που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της πτήσης, βγήκε θετικό.

Η Marisa Fotieo, δασκάλα από το Μίσιγκαν, ένιωσε ήπιο πονόλαιμο κατά τη διάρκεια της πτήσης της από το Σικάγο στην Ισλανδία και ενώ είχε ήδη κάνει δύο μοριακά τεστ πριν επιβιβαστεί, τα οποία βγήκαν αρνητικά, αποφάσισε να κάνει ένα τρίτο στην τουαλέτα του αεροσκάφους.

«Μόλις έκανα το rapid test και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν δύο γραμμές [που υποδεικνύουν θετικό τεστ. Υπήρχουν 150 άνθρωποι μέσα στο αεροπλάνο και ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν να τους μεταδώσω τον ιό», δήλωσε η νεαρή δασκάλα.

Η ίδια δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στο TikTok για να μοιραστεί την περιπέτειά της, καθώς παρέμεινε στην τουαλέτα για αρκετές ώρες, ενώ οι αεροσυνοδοί της παρείχαν γεύματα και δημιούργησαν για εκείνη ένα «VIP δωμάτιο καραντίνας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share