Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Κίνα! Τουλάχιστον 15 τραυματίες

Που ήταν το επίκεντρο της δόνησης

2 Ιανουαρίου 2022 12:58
Ισχυρός σεισμός στην Κίνα! Τουλάχιστον 15 τραυματίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Λιτζιάνγκ της επαρχίας Γιουνάν. Επίσης, ένας ισχυρός σεισμός είχε σημειωθεί στην Ινδονησία με μέγεθος 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από τον σεισμό τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι, όπως ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αρμόδια υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίστηκε στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ αυτή έγινε στις 15:02 μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Σεισμός στην Κίνα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, στις 12:19 τοπική ώρα στην Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Η δόνηση είχε επίκεντρο 45 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μαλάτεια και ήταν επιφανειακός με βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet μετέδωσε την έκτακτη είδηση, καταγράφοντας τη σεισμική δόνηση στα 4,7 Ρίχτερ. Μέχρι και αυτή την ώρα, 14:45, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, σύμφωνα με το CNN Türk σε κοντινές περιοχές, όπως τα Άδανα και το χωριό Adıyaman.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Ενώ, όσον αφορά τη χώρας δείτε εδώ ποίες περιοχές βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και το τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι.

Η Μαλάτεια είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της ανατολικής Τουρκίας. Η Μαλάτεια είναι η αρχαία Μελιτηνή της εποχής των Σταυροφοριών και είναι η πόλη που γεννήθηκε ο Άγιος Ευθύμιος (373-473), ένας από τους θεμελιωτές του βυζαντινού μοναχισμού στην Παλαιστίνη. Η Μελετίνη αποτέλεσε αργότερα κέντρο του Μονοφυσιτισμού.

*Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share