Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάπας Φραγκίσκος: "Έγκλημα ενώπιον του Θεού η βία κατά των γυναικών"

Όσα είπε στο μήνυμά του για το νέο έτος

1 Ιανουαρίου 2022 16:19
Πάπας Φραγκίσκος:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο καθιερωμένο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά, ο Πάπας Φραγκίσκος ενθάρρυνε όλους να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τις γυναίκες.

Στο μήνυμά του για την νέα χρονιά, ο Πάπας Φραγκίσκος επαίνεσε την ικανότητα των γυναικών να προωθούν την ειρήνη στον κόσμο και εξίσωσε τη βία ενάντιά τους με έγκλημα ενώπιον του θεού.

Συγκλονίζει ο Πάπας Φραγκίσκος: "Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια πράξη σχεδόν σατανική"

Για τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, η 1η Ιανουαρίου είναι μέρα αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη. Ως εκ τούτου, μία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε αργά το πρωί του Σαββάτου στο Βατικανό, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, απέτισε φόρο τιμής στον ρόλο της παρθένου Μαρίας ως μητέρας του Ιησού.

παπασ-φραγκισκοσ

Κατά το καθιερωμένο μήνυμά του, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως οι μητέρες «ξέρουν πώς να ξεπερνούν εμπόδια και διαφωνίες και πώς να ενσταλάζουν την ειρήνη».

«Με αυτόν τον τρόπο μεταμορφώνουν τα προβλήματα σε ευκαιρίες για αναγέννηση και πρόοδο. Αυτό μπορούν να το κάνουν γιατί ξέρουν πώς να κρατούν ενωμένα τα διάφορα κομμάτια της ζωής» είπε ο ποντίφικας.

«Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους, ικανούς να υφαίνουν τις κλωστές της θείας κοινωνίας εκεί όπου υπάρχει το αγκαθωτό συρματόπλεγμα της σύγκρουσης και του διχασμού» πρόσθεσε.

Ο Φραγκίσκος ενθάρρυνε όλους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προστασία των μητέρων και των γυναικών.

«Πόση βία απευθύνεται στις γυναίκες! Αρκετά! Όταν βλάπτεις μία γυναίκα προσβάλεις τον θεό, που από μια γυναίκα μας έδωσε την ανθρωπιά μας» είπε ο πάπας, αναφερόμενος στην χριστιανική πεποίθηση πως ο Ιησούς ήταν ο γιος του θεού.

Ο Φραγκίσκος συνέχισε επαινώντας τις γυναίκες, περιλαμβανομένων και των μητέρων, λέγοντας ότι «βλέπουν τον κόσμο, όχι για να τον εκμεταλλευτούν, αλλά ώστε αυτός να έχει ζωή.

παπασ-φραγκισκοσ

Οι γυναίκες που, βλέποντας με την καρδιά, μπορούν να συνδυάσουν όνειρα και φιλοδοξίες με την σκληρή πραγματικότητα, χωρίς να πέφτουν στο αφηρημένο και στον στείρο πραγματισμό».

Αν και δεσμεύθηκε να δώσει στις γυναίκες σημαντικότερους ρόλους στην εκκλησία, παράλληλα κατέστησε σαφές πως η ιεροσύνη προορίζεται για τους άνδρες.

Σε tweet που ανήρτησε πριν την λειτουργία, ο πάπας Φραγκίσκος έδωσε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την στρατηγική του για ειρήνη.

«Όλοι μπορούμε να εργαστούμε για να οικοδομήσουμε έναν πιο ειρηνικό κόσμο, ξεκινώντας από τις καρδιές των ατόμων και τις σχέσεις στην οικογένεια, μετά μέσα από την κοινωνία και το περιβάλλον, και μέχρι τις σχέσεις μεταξύ λαών και κρατών» έγραψε στο tweet του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share