Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σάλος με την Καθολική Εκκλησία - Ισπανία: Σεξουαλική κακοποίηση 1.237 παιδιών από τον κλήρο

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη

19 Δεκεμβρίου 2021 17:57
Σάλος με την Καθολική Εκκλησία - Ισπανία: Σεξουαλική κακοποίηση 1.237 παιδιών από τον κλήρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση χιλιάδων παιδιών από μέλη της καθολικής εκκλησίας πριν από 80 χρόνια προχώρησε η ισπανική εφημερίδα "El Pais" με την εκκλησία της Ισπανίας να ξεκινά σχετική έρευνα.

Η έρευνα από την καθολική εκκλησία της χώρας θα εξετάσει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να διέπραξαν 251 ιερείς και ορισμένα κοσμικά πρόσωπα από θρησκευτικές οργανώσεις, τις οποίες αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα.

Σοφία Μπεκατώρου: Δημιουργεί πλατφόρμα για θύματα έμφυλης και σεξουαλικής βίας

καθολικη-εκκλησια

Η El Pais πραγματοποιούσε έρευνα τρία χρόνια για την υπόθεση και δεν έχει δημοσιεύσει πλήρως τα ευρήματά της. Ωστόσο, αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος ερευνητής της έχει παραδώσει έναν φάκελο 385 σελίδων στον πάπα Φραγκίσκο στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των παιδιών - θυμάτων είναι τουλάχιστον 1.237, όμως μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι και χιλιάδες, γράφει η ισπανική εφημερίδα. Οι καταγγελίες αφορούν 31 θρησκευτικά τάγματα και 31 από τις περίπου 70 επισκοπές της χώρας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη υπόθεση που ερευνά σεξουαλικές κακοποιήσεις από μέλη του κλήρου. Η παλαιότερη υπόθεση αφορά στο 1942 και η πιο πρόσφατη στο 2018.

καθολικη-εκκλησια

Πώς θα γίνει η έρευνα

Η έρευνα θα διενεργηθεί από την σύνοδο των Ισπανών επισκόπων, της οποίας ηγείται ο καρδινάλιος Χουάν Χοσέ Ομέγια, ο αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την El Pais. Αξιωματούχοι από τη σύνοδο των επισκόπων δεν έχουν ακόμα σχολιάσει τη είδηση ούτε κάποιος εκπρόσωπος του Βατικανού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τον Νοέμβριο ο πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που συνέβαλαν να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης με θύτες κληρικούς, τα οποία αρχικά είχε προσπαθήσει να καλύψει η Καθολική Εκκλησία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share