Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις: "Καμία εγγύηση" για ενδεχόμενο lockdown τα Χριστούγεννα - Φόβοι για εκατομμύρια κρούσματα από το νέο έτος!

Ο τρόμος της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον φέρνει τεράστια ανησυχία στην Βρετανία

19 Δεκεμβρίου 2021 15:10
Ραγδαίες εξελίξεις:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φόβοι ακόμη για γενικό lockdown την ημέρα των Χριστουγέννων στην Μεγάλη Βρετανία, με κυβερνητικές πηγές κοντά στον Μπόρις Τζόνσον, να μη μπορούν πλέον να εγγυηθούν πως δε θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 25 Δεκεμβρίου και ίσως για όλη την περίοδο των εορτών στο Νησί.

Πλέον στην "Downing Street" τρέμουν πως μπορεί να υπάρξουν ακόμη και 2 εκατομμύρια κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε μία μέρα από το νέο έτος. Μάλιστα, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας αναφέρουν πως οι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο ενδέχεται σύντομα να φτάσουν τους 6000 αν δεν παρθούν άμεσα σκληρά μέτρα.

βρετανια-κορωνοιοσ

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - Ξεπέρασαν τα 88.000 μέσα σε μία ημέρα

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 146, ήταν δηλαδή ελαφρά μικρότερος από τους 165 που καταγράφηκαν χθες.

Η Βρετανία είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με συνολικά 146.937 θανάτους από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή, ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα της Βρετανίας για τη 3η δόση.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι επισπεύδει την επιστροφή του στη χώρα, από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

βρετανια-κορωνοιοσ

Ο Σούνακ θα επιστρέψει αεροπορικώς αργότερα σήμερα, αντί για το Σάββατο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Νωρίτερα, ένας αξιωματούχος είπε ότι ο υπουργός θέλει να συζητήσει πιθανά νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού.

Ραγδαία αύξηση των θανάτων λόγω αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η Βρετανία κατέγραψε πέρυσι αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων που προκαλούνται από την κατάχρηση αλκοόλ, γεγονός που συνδέεται με τον ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Τέλος το αλκοόλ για τους οδηγούς! Δείτε τι ορίζει ο νέος ποινικός κώδικας.

βρετανια-κορωνοιοσ

Πέρυσι 8.974 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που συνδέονται με το αλκοόλ, κατά 18,6% περισσότεροι σε σχέση με το 2019, με το ποσοστό αυτό να αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία το 2001, σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία (ONS).

Τα προηγούμενα στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές στην Αγγλία είχαν δείξει αύξηση κατά 21% στους θανάτους από αλκοολική ηπατική νόσο πέρυσι, όταν τα lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού έκλεισαν τις παμπ αλλά οδήγησαν πολλούς πότες να καταναλώσουν περισσότερο αλκοόλ στο σπίτι.

Πηγή: dailymail.co.uk

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share