Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Πιθανόν λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια έναντι της Όμικρον

Παγκόσμια ανησυχία από τα στοιχεία που έχει ο Οργανισμός στα χέρια του

15 Δεκεμβρίου 2021 13:58
Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Πιθανόν λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια έναντι της Όμικρον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδεικνύνουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μόλυνσης και της μετάδοσης που συνδέεται με το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού, το οποίο φέρει επίσης και υψηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ, στην εβδομαδιαία επικαιροποιημένη έκθεσή του για την επιδημία, ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να γίνει καλύτερα κατανοητή η έκταση στην οποία η Όμικρον μπορεί να διαφύγει την ανοσία που έχει επιτευχθεί είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω νόσησης.

Τεράστιες ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα - Ελλείψεις στα rapid tests

κορωνοιοσ-εμβολια

«Ως αποτέλεσμα αυτού, ο συνολικός κίνδυνος που συνδέεται με το νέο ανησυχητικό στέλεχος Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός», ανέφερε ο οργανισμός, απηχώντας τα σχόλια αξιωματούχων του ΠΟΥ σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες.

Πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξη Όμικρον

Στην Βρετανία καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός παγκοσμίως από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

κορωνοιοσ-εμβολια

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.
Τουλάχιστον ένας θάνατος από την παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 έχει επιβεβαιωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε προσβληθεί από το στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Sky News.

Νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τον κορωνοϊό στο τέσσερα εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης της νέας παραλλαγής Όμικρον στη χώρα.

κορωνοιοσ-εμβολια

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να κάνουν το συντομότερο δυνατό την ενισχυτική δόση του εμβολίου, καθώς η χώρα «αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share