Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανικός με εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών - Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν πρωθυπουργό κρατιδίου για τα μέτρα

Οι γερμανικές αστυνομικές δυνάμεις "σφίγγουν" τον κλοιό

15 Δεκεμβρίου 2021 12:09
Πανικός με εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών - Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν πρωθυπουργό κρατιδίου για τα μέτρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η γερμανική αστυνομία ερεύνησε αρκετές τοποθεσίες στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας την Τετάρτη (15/12), στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με, όπως είπε, σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού του κρατιδίου, Michael Kretschmer, από αντιεμβολιαστές.

Αποτροπιασμός στην Γερμανία: Βρέθηκαν πέντε πτώματα σε σπίτι στο Βερολίνο – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Οι έρευνες στην πόλη της Δρέσδης στόχευαν μεμονωμένα μέλη μιας ομάδας στο πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, όπου συζητήθηκαν σχέδια για τη δολοφονία. Το κίνητρο των υποψήφιων δραστών είχε σχέση με τους περιορισμούς του κορωνοϊού της πολιτειακής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

αστυνομια-γερμανια

Η ομάδα “Dresden Offlinevernetzung”, ( «Εκτός σύνδεσης δίκτυο της Δρέσδης» ), τράβηξε την προσοχή των αρχών μετά από έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Η αναφορά του ZDF αποκάλυψε ότι μέλη της ομάδας μιλούσαν για δολοφονίες εκπροσώπων της πολιτειακής κυβέρνησης της Σαξονίας, σε συναντήσεις τους που είχαν στη Δρέσδη, αλλά και στην κοινή τους συνομιλία στο Telegram.

αστυνομια-γερμανια

Οι ειδικές δυνάμεις συμμετείχαν στις επιδρομές της Τετάρτης που ξεκίνησαν μετά από δηλώσεις μελών της ομάδας στο Telegram ότι μπορεί να έχουν στην κατοχή τους αιχμηρά όπλα και βαλλίστρες, ανέφερε η αστυνομία της Σαξονίας στο Twitter.

Η Σαξονία, η οποία έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, έχει δει πολυάριθμες διαμαρτυρίες από τους αντιπάλους των περιορισμών του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

αστυνομια-γερμανια

Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε συγκέντρωση με πυρσούς έξω από το σπίτι της υπουργού Εσωτερικών της Σαξονίας, κάτι που θεωρήθηκε ευρέως ως σιωπηρή απειλή βίας εναντίον της.

Πηγή: Reuters

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share