Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Χειροπέδες σε άντρα που πουλούσε «σετ αυτομόλυνσης» με τον ιό

Συνελήφθη από τις Αρχές της Ολλανδίας

14 Δεκεμβρίου 2021 17:25
Κορωνοϊός: Χειροπέδες σε άντρα που πουλούσε «σετ αυτομόλυνσης» με τον ιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άνδρας που φέρεται προσπάθησε να πουλήσει τα λεγόμενα «σετ κορωνοϊού», τα οποία οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να μολυνθούν από μόνοι τους με τον Covid-19, συνελήφθη από την αστυνομία στην Ολλανδία.

Τεράστιες ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα - Ελλείψεις στα rapid tests

Το σετ που πρόσφερε ο άνδρας μέσω ενός ιστότοπου περιελάμβανε ένα σωλήνα, που ο άνδρας ισχυριζόταν ότι περιέχει τον ιό σε υγρή μορφή, καθώς και ένα τεστ για τον κορωνοϊό, δήλωσε η μονάδα καταπολέμησης της απάτης του ολλανδικού Υπουργείου Οικονομικών (FIOD).

«Θέλετε να αποφασίσετε μόνοι σας πότε θα μολυνθείτε από τον κορωνοϊό; Με το σετ κορονοϊού μπορείτε να κάνετε αυτή την επιλογή μόνοι σας», αναγραφόταν στον ιστότοπο.

κορωνοιοσ-ολλανδια

Στους δυνητικούς πελάτες του, ο άνδρας υποσχόταν… «φρέσκους» ιούς που δεν ήταν παλαιότεροι των τριών μηνών, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να μπορούν να είναι «βέβαιοι ότι περιλαμβάνονται οι τελευταίες μεταλλάξεις και παραλλαγές».

Η αυτομόλυνση είναι ένας σίγουρος τρόπος απόκτησης πιστοποιητικού νόσησης που –όπως και το πιστοποιητικό εμβολιασμού– επιτρέπει τη συμμετοχή σε διάφορους δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφους και άλλα, ανέφερε ο ιστότοπος.

Ο άνδρας ήταν έτοιμος να ταχυδρομήσει τον ιό στους αγοραστές στην τιμή των 33,50 ευρώ.

κορωνοιοσ-ολλανδια

Ο ύποπτος συνελήφθη από την αστυνομία την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος την ίδια μέρα μετά την ανάκριση. Ο ιστότοπός του μπλοκαρίστηκε.

Περαιτέρω έρευνα θα προσδιορίσει εάν σκόπευε πραγματικά να πουλήσει τον ιό ή απλώς ήθελε να εξαπατήσει ανθρώπους για να τους πάρει τα χρήματα, ανέφερε η FIOD. Επί του παρόντος, ο άνδρας κατηγορείται για απάτη.

«Όποιος μολύνει τον εαυτό του με Covid-19 θέτει εν γνώσει του σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», προειδοποίησε η μονάδα καταπολέμησης της απάτης.

Πηγή: RΤ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share