Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο ποσό για την Άνγκελα Μέρκελ: Αυτή είναι η σύνταξη που θα πάρει

Είναι πολλά τα μηδενικά..

10 Δεκεμβρίου 2021 17:07
Απίστευτο ποσό για την Άνγκελα Μέρκελ: Αυτή είναι η σύνταξη που θα πάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Άνγκελα Μέρκελ δυσκολεύεται λίγο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πλέον είναι μια συνταξιούχος καγκελάριος ύστερα από 16 χρόνια που βρισκόταν στην πρωθυπουργία και προσπαθεί σιγά σιγά να ζήσει μια διαφορετική ζωή από εκείνη που ζούσε.

Όπως για παράδειγμα το να ψωνίζει για το σπίτι, όπως κάνει όλος ο κόσμος. Έτσι σηκώθηκε το πρωί, και στις 8.20, βγήκε από το σπίτι της στο Βερολίνο και συνοδεία του πιστού της σωματοφύλακα, πήγε στο σούπερ μάρκετ «Hit Ullirich» που βρίσκεται στη γειτονιά της και έκανε τα ψώνια της.

 Άνγκελα Μέρκελ σύνταξη

Ο φωτογραφικός φακός της Bild μάλιστα την απαθανάτισε να φορά μωβ σακάκι, ένα μαύρο παντελόνι και να σπρώχνει το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ, ανάμεσα στους διαδρόμους για να διαλέξει τι θα ψωνίσει.

Μόλις έκανε τα ψώνια της βγήκε κρατώντας την τσάντα της και κατευθύνθηκε προς το γραφείο της που διατηρεί ως τέως καγκελάριος πλέον, για να τακτοποιήσει κάποιες υποθέσεις της.

Η σύνταξη της

Η Μέρκελ έχει σκοπό να μην μένει συνεχώς στη Γερμανία. Θα λαμβάνει τη σύνταξη της και τον περισσότερο καιρό θα βρίσκεται στην Ιταλία μαζί με τον σύζυγο της Γιοαχιμ Ζάουερ ο οποίος είναι μέλος του πανεπιστημίου του Τορίνο.

Και εάν αναρωτιέστε τι σύνταξη θα παίρνει η Άνγκελα Μέρκελ για τα 16 χρόνια που ήταν καγκελάριος της Γερμανίας, σας λέμε τους αριθμούς. Η σύνταξη της κάθε μήνα για τους τρεις πρώτους μήνες θα είναι 25.000 ευρώ στα οποία θα προσθέτει άλλα 10.000 ευρώ επειδή είναι και εν ενεργεία βουλευτής στην ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag).

Μετά τους τρεις μήνες η σύνταξη της θα πέσει στο μισό. Αυτό θα διαρκέσει 21 μήνες οπότε μετά και από αυτό, η σύνταξη της θα σταθεροποιηθεί στα 15.000 ευρώ το μήνα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share