Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των θανάτων λόγω αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία

9 Δεκεμβρίου 2021 10:51
Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των θανάτων λόγω αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βρετανία κατέγραψε πέρυσι αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων που προκαλούνται από την κατάχρηση αλκοόλ, γεγονός που συνδέεται με τον ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Τέλος το αλκοόλ για τους οδηγούς! Δείτε τι ορίζει ο νέος ποινικός κώδικας.

Πέρυσι 8.974 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που συνδέονται με το αλκοόλ, κατά 18,6% περισσότεροι σε σχέση με το 2019, με το ποσοστό αυτό να αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία το 2001, σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία (ONS).

Τα προηγούμενα στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές στην Αγγλία είχαν δείξει αύξηση κατά 21% στους θανάτους από αλκοολική ηπατική νόσο πέρυσι, όταν τα lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού έκλεισαν τις παμπ αλλά οδήγησαν πολλούς πότες να καταναλώσουν περισσότερο αλκοόλ στο σπίτι.

αλκοολ-μπαρ

"Έπινα και γινόμουν οξύθυμος": Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός παραδέχτηκε την εξάρτηση του από το αλκοοόλ;

Μία εξομολόγηση ψυχής για την σχέση του με το αλκοόλ έκανε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Γκουντ» και μεταξύ άλλων μίλησε για το πρόβλημα εθισμού που αντιμετώπισε σε κάποια φάση της ζωής του. Πριν λίγο καιρό, την εξάρτηση του από το αλκοόλ παραδέχτηκε και ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

«Έκανα τα λάθη στην αρχή. Έκανα λάθη και στην εφηβεία, αλλά τώρα είμαι ήσυχος. Θα σας πω... για να ξέρει και ο κόσμος. Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα με το αλκοόλ, με πήρε όμως, η μπάλα, δουλεύοντας νύχτα. Η καριέρα αυτή κράτησε 22 χρόνια, γιατί δουλεύω νύχτα από το 1996 στη Ρόδο», είπε αρχικά.

αλκοολ-μπαρ

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως ενώ δεν ήταν αλκοολικός, είχε φτάσει να πίνει κάθε βράδυ. «Δεν ήταν θέμα αλκοολισμού, δεν σηκωνόμουν το μεσημέρι να πιω, αλλά κατάλαβα ότι πίνω κάθε μέρα. Πώς θα γίνει; Πώς θα περάσεις το βράδυ; Πως θα αντέξεις μετά την παράσταση μέχρι τις 4 το πρωί; Δε μου δημιούργησε πρόβλημα το αλκοόλ, αλλά με έκανε αρκετά οξύθυμο. Ήμουν από πριν, αλλά έγινα πολύ εύφλεκτος», δήλωσε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share