Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Ψυχροπολεμικό" κλίμα μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας: Ο Μπάιντεν απείλησε τον Πούτιν! (video)

"Θα κάνουμε ότι δεν κάναμε το 2014"

8 Δεκεμβρίου 2021 21:26
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο ώρες διήρκεσε η βιντεοδιάσκεψη Πούτιν-Μπάιντεν και, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η μεταξύ τους συζήτηση ήταν «ειλικρινής και σοβαρή» ενώ ακούστηκαν και «αστεία».

Θρίλερ στο Αφγανιστάν: Κίνδυνος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καμπούλ - Προειδοποίηση Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν έδωσε «υποσχέσεις» ούτε και έκανε παραχωρήσεις σε αυτά που ζητούσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις εάν η Μόσχα επιτεθεί στην Ουκρανία.

τζο-μπαιντεν

Η Ρωσία πάντως, διαβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν αποτελεί απειλή για το Κίεβο, παρά την παρουσία του στα ρωσοουκρανικά σύνορα, και ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να συζητήσει με τους συμμάχους του στο NATO, το θέμα της διεύρυνσης προς ανατολάς, θέλοντας ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του NATO στην Ουκρανία.

«Αυτό που έκανε σήμερα ο Μπάιντεν ήταν να του παρουσιάσει ξεκάθαρα τις συνέπειες, εάν επιλέξει» την κλιμάκωση, εξήγησε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. «Σε ό,τι αφορά τον Nord Stream-2, το γεγονός είναι ότι δεν ρέει επί του παρόντος φυσικό αέριο από τον αγωγό, που σημαίνει ότι δεν λειτουργεί, που σημαίνει ότι δεν είναι μοχλός πίεσης του Πούτιν.

βλαντιμιρ-πουτιν

Πράγματι, είναι ένας μοχλός για τη Δύση, επειδή αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να δει να ρέει φυσικό αέριο σε αυτόν τον αγωγό, ίσως δεν θέλει να αναλάβει το ρίσκο να εισβάλει στην Ουκρανία», σχολίασε ο Σάλιβαν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share