Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Ιαπωνικό θαύμα; Επιστήμονες ανέπτυξαν μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό κάτω από το φως!

Αξιοποιώντας τα αυγά στρουθοκαμήλου

8 Δεκεμβρίου 2021 20:56
Κορωνοϊός: Ιαπωνικό θαύμα; Επιστήμονες ανέπτυξαν μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό κάτω από το φως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιάπωνες επιστήμονες έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη και ανέπτυξαν μια μάσκα προσώπου που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό Covid-19 κάτω από το υπεριώδες φως.

ΒΟΜΒΑ: Επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους; Όλα τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Η ομάδα με επικεφαλής τον Yasuhiro Tsukamoto έχει αναπτύξει μια μάσκα προσώπου που μπορεί να διαγνώσει τον Covid-19 αξιοποιώντας τα αυγά στρουθοκαμήλου, τα οποία μπορούν να παράγουν αντισώματα ή πρωτεΐνες που εξουδετερώνουν ξένους σχηματισμούς στο σώμα.

μασκεσ-κορονοιοσ

Με την ένεση στις θηλυκές στρουθοκάμηλους με μια ενεργή και μη απειλητική μορφή του κορωνοϊού, η ομάδα κατάφερε να εξαγάγει υψηλές ποσότητες αντισωμάτων από τα αυγά των πτηνών. Προσθέτοντας το ειδικό φίλτρο που ανέπτυξαν στη μάσκα προσώπου, οι ειδικοί δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα της εφεύρεσης ψεκάζοντας στη μάσκα αντισώματα Covid-19 που προέρχονται από αυγά στρουθοκαμήλου.

Η ομάδα, η οποία κατάφερε να κάνει τη μάσκα να αντιδράσει στον ιό κάτω από το υπεριώδες φως, ανέφερε ότι εάν το άτομο που χρησιμοποιεί τη μάσκα έρθει σε επαφή με τον ιό, η μάσκα λάμπει, υποδεικνύοντας ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε ότι η μάσκα ήταν σε θέση να ανιχνεύσει τον ιό κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου των 10 ημερών με 32 άτομα μολυσμένα με Covid-19.

μασκεσ-κορονοιοσ

Η μάσκα στοχεύει να είναι διαθέσιμη τον επόμενο χρόνο, μετά την έγκριση της κυβέρνησης. Αναφέρεται ότι εάν η μάσκα γίνει προσβάσιμη σε όλους, μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στη διαδικασία δοκιμών για τον Covid-19.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share