Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Σειρήνες" πάνω από την Μαύρη Θάλασσα: "Θερμό επεισόδιο" μεταξύ ρωσικών και γαλλικών μαχητικών (video)

Ένα ακόμα επεισόδιο μεταξύ ρωσικών και νατοϊκών μαχητικών

8 Δεκεμβρίου 2021 16:59
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, Ρωσικά μαχητικά τύπου Su-27 πέταξαν σε ελάχιστη απόσταση από γαλλικά μαχητικά “Rafale” και “Mirage”, τα οποία προσπάθησαν να πλησιάσουν τα σύνορα της Ρωσίας σε πολύ κοντινή απόσταση.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα είχαν ηχήσει "τύμπανα πολέμου" μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με την Μόσχα να ετοιμάζει επίθεση με 175.000 στρατιώτες!

γαλλια-ρωσια-επεισοδιο

Τα ρωσικά μαχητικά Sukhoi (Su-27) της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας προσέγγισαν ένα ζευγάρι γαλλικών αεροσκαφών σε απόσταση μόλις λίγων δεκάδων μέτρων, με τους Ρώσους πιλότους να μαγνητοσκοπούν τα γαλλικά αεροπλάνα, ακολουθώντας παράλληλη πορεία μαζί τους.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά μέσα του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας φαίνονται οι Γάλλοι πιλότοι στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους, καθώς και οι κρατικές σημαίες της Γαλλίας ζωγραφισμένες στα πλαϊνά σημεία των μαχητικών.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τα μαχητικά πολεμικά αεροσκάφη μαζί με ένα C-135 αναχαιτίστηκαν. Τα γαλλικά «Rafale» και «Mirage» ήταν οπλισμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9 και «Meteor».

γαλλια-ρωσια-επεισοδιο

Επίσης, τα αεροσκάφη ήταν εξοπλισμένα με εξωλέμβιες δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share