Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Οργή και θλίψη: Μητέρα έμαθε στο Facebook ότι η κόρη της ήταν νεκρή - Το νοσοκομείο αρνήθηκε να της δώσει οποιαδήποτε πληροφορία

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους

5 Δεκεμβρίου 2021 17:19
Οργή και θλίψη: Μητέρα έμαθε στο Facebook ότι η κόρη της ήταν νεκρή - Το νοσοκομείο αρνήθηκε να της δώσει οποιαδήποτε πληροφορία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οργή έχει προκαλέσει στην Ιρλανδία και όλο τον κόσμο η είδηση πως μητέρα ανακάλυψε στο Facebook ότι η κόρη της ήταν νεκρή, επειδή το νοσοκομείο «αρνήθηκε να της δώσει οποιαδήποτε πληροφορία».

Η Μαίρη Ο' Μπράιεν – Ο' Σέι, περίμενε απεγνωσμένα μια ενημέρωση για την υγεία της κόρης της Άσλινγκ Ο' Ράιλι, αφού η 42χρονη έπαθε επιληπτική κρίση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Limerick πέρυσι.

Άγρια δολοφονία στη Βρετανία: Έσφαξαν 12χρονη στη μέση του δρόμου (Video)

Ωστόσο, οι γιατροί δεν θα έδιναν στη Μαίρη καμία πληροφορία λόγω μιας ομαδικής πολιτικής του νοσοκομείου, που επιτρέπει μόνο σε ένα καθορισμένο μέλος της οικογένειας να λαμβάνει πληροφορίες για τον ασθενή.

Αυτό σήμαινε ότι η Μαίρη - που μετά βίας είχε καταφέρει να επισκεφτεί την κόρη της στο νοσοκομείο λόγω των κανόνων του Covid-19 - ανακάλυψε ότι η Άσλινγκ πέθανε όταν κάποιος ήρθε σε επαφή μαζί της, για να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του στο Facebook.

ιρλανδια-νεκρη-κορη-μητερα

Ταραγμένη, η γυναίκα, που είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, κάλεσε το νοσοκομείο. «Μπήκα στη ΜΕΘ και μίλησα με έναν νοσηλευτή και τον ρώτησα "πώς ήταν η Άσλινγκ". Εκείνος είπε "δώσε μου τον αριθμό τηλεφώνου σου". Τότε ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είπα "με τρομάζεις τώρα, σε παρακαλώ πες μου πως η κόρη μου είναι ακόμα μαζί μου"».

Η Μαίρη έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου στον νοσηλευτή, αλλά - ενώ περίμενε μια κλήση πίσω - τηλεφώνησε η κόρη της Άβριλ. Η Άβριλ, η οποία ήταν η καθορισμένη επαφή της Άσλινγκ, είπε στη μαμά τους για το θάνατο της αδερφής της αφού έλαβε την κλήση από το νοσοκομείο το προηγούμενο βράδυ.

«Η κόρη μου ήταν νεκρή 15 ώρες πριν το μάθω. Το τηλέφωνο έπεσε από τα χέρια μου», είπε η Μαίρη.

Την τελευταία φορά που η Μαίρη μίλησε στην Άσλινγκ, αποκάλυψε ότι είχε κολλήσει Covid-19 ενώ ήταν στο νοσοκομείο με προβλήματα στα νεφρά. Είπε στη μαμά της: «Μαμά, δεν καταλαβαίνεις πόσο άρρωστη είμαι, πονάω τρομερά, πρέπει να κλείσω το τηλέφωνό μου καθώς πηγαίνω στη ΜΕΘ».

«Τηλεφωνούσα ευβλαβικά κάθε πρωί για να μάθω ότι η κόρη μου είναι ακόμα μαζί μου. Το μόνο που πήρα από το προσωπικό του νοσοκομείου στη ΜΕΘ που απαντούσε στο τηλέφωνο, ήταν συγγνώμη, μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες μόνο στους κοντινότερους συγγενείς», δήλωσε η Μαίρη στην Irish Mirror.

ιρλανδια-νεκρη-κορη-μητερα

«Κι εγώ τους έλεγα "Είμαι η μητέρα της, είμαι όσο πιο κοντινός συγγενής γίνεται, τη γέννησα. Είμαι συγγενής, απλά θέλω να μάθω αν είναι ακόμα μαζί μου"».

Η Μαίρη είπε ότι το να δει την κόρη της για τελευταία φορά -μετά την άρνηση προηγούμενων επισκέψεων- ήταν το «πιο δύσκολο ταξίδι της». «Ήταν το πιο δύσκολο ταξίδι που χρειάστηκε να κάνω ποτέ, γιατί ήξερα ότι αποχαιρετούσα την κόρη μου. Μου φόρεσαν ιατρική μπλούζα. Είπα "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με αφήνατε να δω την Άσλινγκ. Έπρεπε να καταλήξουμε σε αυτό για να μπορέσω να τη δω;”», ρώτησα.

«Δάκρυα έτρεχαν όταν πήγα στη ΜΕΘ. Το χέρι της Άσλινγκ ήταν κρύο. Μια νοσοκόμα μου πρόσφερε μια καρέκλα, αλλά επέλεξα να σταθώ όρθια. Είπα στην Άσλινγκ πόσο την αγαπούσα και πόσο περήφανη ήμουν για αυτήν».

Η γενική διευθύντρια του κυβερνητικού οργανισμούHealth and Safety Executive, Κάρολο Άιβορι, ισχυρίστηκε ότι και άλλα μέλη της οικογένειας μπορούν να ενημερώνονται - ακόμα κι αν δεν είναι η καθορισμένη επαφή.

Από την πλευρά της η Μαίρη, έχει υποβάλει αίτημα επανεξέτασης με έναν Διαμεσολαβητή, κάτι σαν τον συνήγορο του πολίτη στην Ελλάδα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share