Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φρίκη με την Χούντα στην Μιανμάρ: Στρατιωτικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές - Πέντε νεκροί

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος

5 Δεκεμβρίου 2021 16:39
Φρίκη με την Χούντα στην Μιανμάρ: Στρατιωτικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές - Πέντε νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δυνάμεις ασφαλείας στη Μιανμάρ χτύπησαν με ένα SUV όχημα πλήθος διαδηλωτών κατά του πραξικοπήματος στη μεγαλύτερη πόλη της ασιατικής χώρας, τη Γιανγκόν.

Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία νωρίς την Κυριακή, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα, να φέρουν πανό και πλακάτ με φωτογραφίες της έκπτωτης ηγέτιδας Αουνγκ Σου Κι.

μιανμαρ-στρατοσ

Το πλήθος κατέλαβε έναν δρόμο, εμποδίζοντας την κυκλοφορία σε αυτόν, και οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τα πιο σκληρά μέσα για να διαλύσουν τη μη εγκεκριμένη συγκέντρωση.

Σοκαριστικά βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ένα αυτοκίνητο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στους διαδηλωτές και να ρίχνει στο έδαφος ορισμένους από αυτούς.

Σύμφωνα με μάρτυρες, στρατιώτες βγήκαν στη συνέχεια από το SUV και άρχισαν να καταδιώκουν τους διασκορπισμένους διαδηλωτές, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας όσους μπορούσαν να πιάσουν.

μιανμαρ-στρατοσ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 15 συνελήφθησαν. Μάρτυρες έκαναν λόγο, επίσης, για δεκάδες τραυματίες, με κάποιους να έχουν μείνει αναίσθητοι και άλλους να φέρουν τραύματα στο κεφάλι.

Η Μιανμάρ έχει σημαδευτεί από αναταραχές από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο στρατός κινήθηκε για να συλλάβει την Σου Κι και άλλους ανώτατους αξιωματούχους της χώρας. Τον περασμένο μήνα, άπαντες κατηγορήθηκαν για εκλογική νοθεία κατά τις εκλογές του 2020. Διεθνείς παρατηρητές, οι οποίοι παρακολουθήσαν τις εκλογές, λένε ότι ήταν ως επί το πλείστον ελεύθερες και δίκαιες.

μιανμαρ-στρατοσ

Περισσότεροι από 1.300 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ τους τελευταίους δέκα μήνες, σύμφωνα εκτιμήσεις οργανώσεων. Ο στρατός αρνείται αυτούς τους αριθμούς.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share