Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανικός στην Ινδονησία με έκρηξη ηφαιστείου: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες - Έτρεχαν να σωθούν!

Το ηφαίστειο εξερράγη σήμερα (4/12) στην Ιάβα

4 Δεκεμβρίου 2021 19:48
Πανικός στην Ινδονησία με έκρηξη ηφαιστείου: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες - Έτρεχαν να σωθούν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκρηξη ηφαιστείου έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο (4/12) στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στη νήσο Ιάβα. Λάβα και σύννεφα καπνού και τέφρας κάλυψαν το νησί με τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ,41 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρεου ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Ηφαίστειο Σαντορίνης: Πόσο πιθανό είναι να γίνει μια νέα έκρηξη - Το σχέδιο σε περίπτωση που «ξυπνήσει»

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης διακρίνονται κάτοικοι, μεταξύ αυτών παιδιά, να τρέχουν για να βρουν ασφαλές καταφύγιο, την ώρα που σύννεφα καπνού και τέφρας υψώνονται καλύπτοντας τα διπλανά χωριά στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

ινδονησια-ηφαιστειο

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής Λουματζάνγκ, Ιντάχ Μασντάρ, είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 41 άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου, καθώς ποτάμια λάβας έφθαναν στα χωριά τους.

Οι αρχές στήνουν σκηνές για τους κατοίκους που εκκένωσαν τις εστίες τους, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB). Ωστόσο, τις επιχειρήσεις εκκένωσης εμποδίζει ο πυκνός καπνός, δήλωσε ο αρχηγός της BNPB Σουχαριάντο.

ινδονησια-ηφαιστειο

«Πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, αφότου καλύφθηκαν από την ηφαιστειακή τέφρα», περιέγραψε ο εκπρόσωπος της BNPB Αμπντούλ Μουχάρι.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Σεμέρου σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Είχε και τότε προκαλέσει την εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share