Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eίδηση «βόμβα»: «Εμβόλιο κάθε χρόνο» προανήγγειλε ο Μπουρλά! (Video)

Κάθε δόση κοστίζει όσο το «φαγητό σε πακέτο»!

4 Δεκεμβρίου 2021 10:09
Eίδηση «βόμβα»: «Εμβόλιο κάθε χρόνο» προανήγγειλε ο Μπουρλά! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ένα εμβόλιο τον χρόνο ώστε «να διατηρηθεί πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας» μίλησε ο Αλμπέρτ Μπουρλά της Pfizer σε συνέντευξη στο BBC. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι επωφελήθηκε σημαντικά από το εμβόλιο, τονίζοντας πως η κάθε δόση κοστίζει όσο το «φαγητό σε πακέτο». Παράλληλα, να υπενθυμίσουμε πως σε προηγούμενς δηλώσεις τους είχε πει ότι: «Μια νέα μετάλλαξη ίσως να είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια!»

Ξεκαθάρισε πάντως ότι για να παραμείνουν προφυλαγμένοι οι πολίτες ίσως χρειάζονται για αρκετά ακόμα χρόνια να κάνουν εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ο Μπουρλά ανέφερε ότι η Pfizer είχε έτοιμα εμβόλια τόσο για τη Βήτα όσο και για τη Δέλτα μετάλλαξη, εμβόλια που τελικά όμως δεν χρειάστηκαν καθώς το πρώτο ήταν αρκετά αποτελεσματικό.

Μίλησε για τις συνθήκες διατήρησης των δόσεων του εμβολίου που είναι ιδιαίτερες κοαι δημιούργησαν προβλήματα σε αρκετές φτωχές χώρες με πρόβλημα στις υποδομές.

Τόνισε πως η Pfizer αναπτύσσει μια νέα εκδοχή του εμβολίου που θα μπορεί να αποθηκευτεί ακόμα και τρεις μήνες μέσα σε ένα απλό ψυγείο, γεγονός που όπως σημείωσε «θα κάνει μεγάλη διαφορά» ιδιαίτερα στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share