Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ξεκινά νωρίτερα ο εμβολιασμός με Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Αρχίζει στις 13 Δεκεμβρίου

1 Δεκεμβρίου 2021 11:17
Κορωνοϊός: Ξεκινά νωρίτερα ο εμβολιασμός με Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κυκλοφορία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση της εκδοχής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Η Γερμανία πρόκειται να λάβει 2,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου, ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση για τη νέα ημερομηνία από την παρασκευάστρια εταιρία.

«Δεδομένης της σημερινής κατάστασης με την πανδημία, είναι μια καλή είδηση για γονείς και παιδιά. Πολλοί το περιμένουν με ανυπομονησία», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε ανακοίνωση.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού από τους 60αρηδες! Πώς θα εισπράττονται τα πρόστιμα - Οι συνέπειες μη πληρωμής

Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου για τους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, όταν το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος των ραντεβού δεν ξεπερνούσε τα 2.600.

Ο κ. Κοντογεώργης διευκρίνισε ότι θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον η πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου για να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ. Εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Πώς θα εισπράττονται τα πρόστιμα - Οι συνέπειες μη πληρωμής

Σύμφωνα με το Star, που επικαλείται πηγή που ετοιμάζει τη σχετική διάταξη, το πρόστιμο θα είναι σαν αυτό της τροχαίας ή σαν τις οφειλές που βεβαιώνει η εφορία στους πολίτες και εμφανίζεται στο Taxisnet.

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν το πληρώσει; Τότε, όπως αναφέρει ο σταθμός, θα συμβαίνει ό,τι και με άλλες οφειλές που επιβεβαιώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει η απειλή της προσαύξησης του καταλογισθέντος προστίμου εάν δεν πληρωθεί εγκαίρως, ενώ η φορολογική αρχή θα μπορεί να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις σε περίπτωση μη καταβολής της οφειλής.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η κατάσχεση από τραπεζικό λογαριασμό και το «πάγωμα» φορολογικής ενημερότητας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share