Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Mετάλλαξη Μποτσουάνα: Ανησυχία στο Βέλγιο - Εντοπίστηκε το 1ο κρούσμα

Το Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με κρούσματα της νέας παραλλαγής

26 Νοεμβρίου 2021 16:01
Mετάλλαξη Μποτσουάνα: Ανησυχία στο Βέλγιο - Εντοπίστηκε το 1ο κρούσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βέλγιο, καθώς από ότι φαίνεται εντοπίστηκαν 2 ύποπτα κρούσματα της νέας απειλητικής μετάλλαξης Μποτσουάνα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας παραλλαγής στο Βέλγιο, είναι μία γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορωνοϊό.

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

 Mετάλλαξη Μποτσουάνα: Ανησυχία στο Βέλγιο

Το Βέλγιο, η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με κρούσματα της νέας παραλλαγής

Έτσι, το Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με κρούσματα της νέας παραλλαγής μετά τον εντοπισμό της στη Νότιο Αφρική, το Χονγκ Κονγκ, τη Μποτσουάνα και το Ισραήλ.

Η είδηση έρχεται την ώρα που ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί στη χώρα κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει «το αργότερο σε δύο εβδομάδες» τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει από την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, δήλωσε εκπρόσωπος στο AFP.

«Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529» που «διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα», χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, σημείωσε και πρόσθεσε πως εάν μία μετάλλαξη αποδειχθεί ανθεκτική, «η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share