Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το πρώτο πεντάστερο διαστημικό ξενοδοχείο τίθεται σε τροχιά το 2027!

Απίστευτες εικόνες από το... κοντινό μέλλον

25 Νοεμβρίου 2021 20:35
Το πρώτο πεντάστερο διαστημικό ξενοδοχείο τίθεται σε τροχιά το 2027!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι διακοπές με θέα τη γη από το διάστημα είναι πλέον γεγονός. Άλλωστε ο διαστημικός τουρισμός δεν είναι κάτι καινούργιο. Ήδη τόσο ο Jeff Bezos, όσο και ο Richard Branson έκαναν πρόσφατα το πρώτο τους ταξίδι κατά εκεί.

Μάλιστα, πριν λίγες ώρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας το όνομα γυναίκας που κέρδισε ένα ταξίδι στο διάστημα.

Πλέον για οποίον το αντέχει η τσέπη του θα μπορεί από το 2027 να μείνει στο πρώτο υπερπολυτελές διαστημικό ξενοδοχείο το οποίο θα ίπτανται στο σύμπαν. Η κατασκευή του ξεκινά το 2026 και θα έχει το σχήμα μια ρόδας λούνα παρκ. Θα αποτελείται από δύο δακτυλίους με διάμετρο 190 μέτρα.

Στον εξωτερικό δακτύλιο θα βρίσκονται ιδιωτικές κατοικίες, δωμάτια, μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια. Το κόστος κατασκευής αγγίζει κάπου τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

διαστημα-πενταστερο

Το πρώτο πεντάστερο στα αστέρια θα έχει συνολική έκταση 50.000 τετραγωνικά μέτρα και θα μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 400 άτομα, 280 καλεσμένους και 120 περίπου άτομα που θα εργάζονται σε αυτό! Βεβαίως οι τουρίστες για να το επισκεφθούν θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση πριν επιβιβαστούν σε κάποιον πύραυλο της Space X για το Voyager Station.

Σε ότι αφορά τη διακόσμηση αυτή θα είναι απόλυτα μινιμαλιστική, ακολουθώντας την ελαφρώς αποστειρωμένη αισθητική της ταινίας «2001: Oδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

ξενοδοχειο-διαστημα

Φυσικά όλα τα δωμάτια θα είναι μόνο με θεά τη Γη ενώ το ξενοδοχείο θα περιφέρεται ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε ύψος 500-550 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της ενώ θα κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω της κάθε 90 λεπτά.

Τα σχέδια για την κατασκευή του Διαστημικού Σταθμού Voyager ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2019 από την εταιρεία Orbital Assembly Corporation με έδρα την Καλιφόρνια. Το αρχικό σχέδιο ήταν η εκτόξευση του διαστημικού σταθμού ως το 2025. Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε τα πλάνα της εταιρείας.

πενταστερο-ξενοδοχειο-διαστημα

Σύμφωνα με το Travel And Leisure η τιμή των απλών δωματίων και των σουιτών του διαστημικού ξενοδοχείου δεν έχει καθοριστεί με ακρίβεια, φαίνεται πως για τρία βράδια ένας επισκέπτης θα πρέπει να διαθέσει ένα ποσό γύρω στα 5.000.000 δολάρια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share