Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καλλιτέχνης δρόμου μετατρέπει σβάστικες σε κάπκεϊκς! (photos)

Ο Ιταλός καλλιτέχνης μάχεται κατά του ρατσισμού και του φασισμού

24 Νοεμβρίου 2021 15:12
Καλλιτέχνης δρόμου μετατρέπει σβάστικες σε κάπκεϊκς! (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σβάστικες στους τοίχους μετατρέπονται σε γιγαντιαία κεκάκια με πορτοκαλί ζαχαρόπαστα και οι λέξεις "Χίτλερ μου" σε "Μάφινς μου"!

Η τρομερή τοιχογραφία με την Μελίνα Μερκούρη στην Πάτρα.

Όλα μέσα σε μια ημέρα εργασίας για τον Ιταλό καλλιτέχνη δρόμου, ο οποίος μάχεται κατά του ρατσισμού μετατρέποντας τα σύμβολα μίσους, που εμφανίζονται σε γκραφίτι, σε εικόνες από λιχουδιές.

καπκεικσ-ιταλοσ

"Φροντίζω την πόλη μου αντικαθιστώντας σύμβολα μίσους με λαχταριστά εδέσματα", λέει ο 39χρονος καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Πιερπάολο Σπινάτσε και το καλλιτεχνικό του Τσίμπο (η ιταλική λέξη για το φαγητό).

ιταλοσ-καλλιτεχνησ

Πρόσφατα, ένα ηλιόλουστο πρωινό ενημερώθηκε από τους 363.000 ακολούθους του στο Instagram ότι σε μια μικρή σήραγγα στα περίχωρα της Βερόνας υπήρχαν ζωγραφισμένες σβάστικες και ρατσιστικές ύβρεις.

Εκείνος έσπευσε εκεί, φορώντας το χαρακτηριστικό καπέλο του, έβγαλε από την τσάντα του τις μπογιές του και ρίχτηκε στη δουλειά, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν από δίπλα του κορνάροντας.

Κάλυψε τα συνθήματα με ένα φωτεινό κομμάτι πίτσας μαργαρίτα και με μια σαλάτα καπρέζε, με μοτσαρέλα, ντομάτες και βασιλικό.

καλλιτεχνησ-δρομου

Έτσι μια σβάστικα μετατράπηκε σε μια τεράστια κόκκινη ντομάτα.

Καθώς δημιουργούσε το έργο στους τοίχους της σήραγγας, κάτι που χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για το κάθε κομμάτι του, οι οδηγοί περνούσαν από δίπλα του, χάζευαν και τον χαιρετούσαν.

Τα τελευταία χρόνια οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού στη χώρα έπειτα από τα κύματα μετανάστευσης από την Αφρική.

καλλιτεχνησ-δρομου-ιταλοσ

Η φασιστική κουλτούρα και ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι έχουν ακόμη έναν σκληρό πυρήνα οπαδών στην Ιταλία.

Και ο Τσίμπο έχει γίνει διάσημος στη Βερόνα, έχει όμως δημιουργήσει και εχθρούς: "Τσίμπο να κοιμάσαι με τα φώτα αναμμένα!", έγραψε κάποιος σε ένα τοίχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share