Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βουλγαρία: Αυτά είναι τα πρόσωπα της φρικιαστικής τραγωδίας - Οι οικογενειακές ιστορίες στα αποκαΐδια του μοιραίου λεωφορείου (Video)

Δραματικές ιστορίες

24 Νοεμβρίου 2021 11:10
Βουλγαρία: Αυτά είναι τα πρόσωπα της φρικιαστικής τραγωδίας - Οι οικογενειακές ιστορίες στα αποκαΐδια του μοιραίου λεωφορείου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βουλγαρία: Αυτά είναι τα πρόσωπα της φρικιαστικής τραγωδίας! Οικογενειακές ιστορίες και δράματα πίσω από το τραγικό δυστύχημα τα ξημερώματα της Τρίτης, στον αυτοκινητόδρομο Struma της Βουλγαρίας, έρχονται στο φως.

Ανάμεσα στους 46 νεκρούς ήταν και η οικογένεια Αχμέτι με τα δίδυμα παιδιά τους, τεσσάρων ετών. ΜΜΕ στη Βόρεια Μακεδονία δημοσιοποίησαν τελευταίες φωτογραφίες της οικογένειας, που αναρτήθηκαν σε προσωπικά προφίλ των θυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα, από ξέγνοιαστες στιγμές στην Κωνσταντινούπολη και πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής, που κατέληξε σε τραγωδία.

Οικογένεια στην Βουλγαρία που ξκλειρίστηε στο τροχαίο με το λεωφορείο που έπιασε φωτιά

Mεταξύ των θυμάτων είναι και ο 27χρονος Γκαζμέτ Ουκαλί από την πόλη Κίτσεβο της Βόρειας Μακεδονίας και η 23χρονη αρραβωνιαστικιά του Αλμίνα Μπελούλι. Ειρωνεία της τύχης αποτελεί το γεγονός πως οι δύο άτυχοι νέοι, ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να γιορτάσουν τον πρόσφατο αρραβώνα τους.

Ζευγάρι που πέθανε στη Βουλγαρία μέσα στο λεωφορείο που έπιασε φωτιά

Στο μεταξύ, η τουρκική ενημερωτική πύλη haberler.com δημοσίευσε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου της Κωνσταντινούπολης όπου διέμεναν οι επιβαίνοντες του τραγικού λεωφορείου από τα Σκόπια. Το βίντεο δείχνει τους επιβάτες να φεύγουν από το ξενοδοχείο, προκειμένου να αποβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο.

Τραγωδία στη Βουλγαρία: «Ο οδηγός κοιμήθηκε» λέει επιζών του δυστυχήματος! Η ανατριχιαστική περιγραφή του

Συγκλονισμένη παραμένει η Βουλγαρία από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 46 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους όταν έπιασε φωτιά σε λεωφορείο την ώρα που επέστρεφε στη Βόρεια Μακεδονία από την Τουρκία με έναν από τους μόνο επτά επιζώντες να καταθέτει τη δική του μαρτυρία για τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τον Λουλζίμ Σουλεϊμάνι το δυστύχημα σημειώθηκε επειδή ο οδηγός του λεωφορείου αποκοιμήθηκε. «Ο οδηγός πρέπει να αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο έπεσε πρώτα επάνω στα κιγκλιδώματα, μετά έσκασαν τα λάστιχα και μετά ξεκίνησε η φωτιά» δήλωσε ο Σουλεϊμάνι από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν ο Σουλεϊμάνι ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με την αρραβωνιαστικιά του είπε ότι «το λεωφορείο γέμισε καπνό. Έσπασα το τζάμι και πήδηξα έξω μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και κάποια άλλα άτομα. Άκουγα τους ανθρώπους να ουρλιάζουν μέσα από το λεωφορείο. Στη συνέχεια δεν ξέρω τι συνέβη γιατί απομακρύνθηκα 200 μέτρα από το λεωφορείο».

«Είχα πάει για τέσσερις ημέρες διακοπών με την αρραβωνιαστικιά μου. Το μικρότερο παιδί μέσα στο λεωφορείο ήταν 4 ετών. Έβρεχε την ώρα του δυστυχήματος. Η μόνη αιτία της τραγωδίας είναι η κούραση του οδηγού. Η αρραβωνιαστικιά μου υποβλήθηκε σε χειρουργείο καθώς τραυματίστηκε στα πόδια» συμπλήρωσε ο Σουλεϊμάνι.

Τα αίτια που προκάλεσαν το πολύνεκρο δυστύχημα ερευνούν οι Βουλγαρικές αρχές

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας από τη Βουλγαρία το λεωφορείο ταξίδευε με ταχύτητα 100χλμ./ωρα την ώρα του δυστυχήματος. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η εκδοχή ο οδηγός να κοιμήθηκε δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητα γιατί 30 λεπτά πριν την τραγωδία το λεωφορείο είχε σταματήσει για να ξεκουραστούν όλοι για περίπου 30 λεπτά.

Για την ώρα, πάντως, τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα καθώς δεν έχει εξακριβωθεί αν το λεωφορείο πρώτα τράκαρε και μετά έπιασε φωτιά ή πρώτα έπιασε φωτιά και μετά έπεσε στις μπαριέρες. Πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι το λεωφορείο με πινακίδες Σκοπίων που έπιασε φωτιά στη Βουλγαρία κινούνταν με πετρέλαιο γεγονός που σημαίνει ότι ήταν πιο δύσκολο να προκληθεί έκρηξη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share