Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ολικό lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους: Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει τα μέτρα

Δε δίστασε καθόλου η κυβέρνηση

19 Νοεμβρίου 2021 11:53
Ολικό lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους: Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει τα μέτρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Αυστρία φαίνεται πως δε διστάζει να πάρει σκληρά μέτρα έναντι του κορωνοϊού, με την χώρα να επιβάλλει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, δηλαδή και για τους εμβολιασμένους, γενόμενη η πρώτη χώρα της Ευρώπης που τα εφαρμόζει.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα (22/11) και για το πολύ 20 ημέρες. Στη χώρα ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών σημείωσε χθες νέο ρεκόρ, φθάνοντας τα 989.

Παίρνει τα πιο σκληρά μέτρα η Αυστρία

Της απόφασης για «λουκέτο» σε όλη τη χώρα είχε προηγηθεί χθες (18/11) – αποτελώντας και προάγγελο – ανάλογη απόφαση από τους πρωθυπουργούς της ‘Ανω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ, των δύο σφοδρότερα πληττόμενων από την πανδημία, τη στιγμή που στην χώρα μας ισχύουν νέα μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ, μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο, είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμού» και τάχθηκε υπέρ της λήψης ανάλογων μέτρων σε όλη τη χώρα.

Στην Αυστρία ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών σημείωσε σήμερα νέο ρεκόρ, φθάνοντας το 989.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share