Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην Καμπούλ - Νεκροί και τραυματίες

Σκηνές φρίκης!

17 Νοεμβρίου 2021 16:01
Φρίκη στο Αφγανιστάν: Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην Καμπούλ - Νεκροί και τραυματίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίσθηκαν σήμερα όταν βόμβα εξερράγη σε μικρό λεωφορείο στην Καμπούλ, έγινε γνωστό από αξιωματούχο των Ταλιμπάν, ενώ μια δεύτερη έκρηξη με τουλάχιστον ένα νεκρό έχει αναφερθεί στην περιοχή Κάρτε 3 της ίδιας περιφέρειας της πρωτεύουσας.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Πρόκειται για μια συνοικία όπου ζουν μέλη της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας που η ζώνη αυτή γίνεται στόχος τέτοιου είδους επίθεσης: στις 13 Νοεμβρίου, ένας δημοσιογράφος είχε σκοτωθεί και τέσσερις άλλοι άνθρωποι είχαν τραυματισθεί από παρόμοια έκρηξη. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, η βόμβα βρισκόταν στο μικρό λεωφορείο. Αρχίσαμε έρευνα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν.

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην Καμπούλ - Νεκροί και τραυματίες

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

«Άκουσα μια τεράστια έκρηξη, όταν κοίταξα γύρω μου, ένα μικρό λεωφορείο και ένα ταξί ήταν στις φλόγες», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης. «Είδα επίσης ασθενοφόρα να σπεύδουν στην περιοχή για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τραυματίες και νεκρούς».

Μια δεύτερη έκρηξη αναφέρθηκε λιγότερο από μία ώρα μετά την πρώτη στην ίδια περιφέρεια, στην περιοχή Κάρτε 3 της Καμπούλ, με στόχο ένα άλλο όχημα, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο αστυνομικός αξιωματούχος των Ταλιμπάν ονόματι Χασματουλάχ.

Τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίσθηκαν στη δεύτερη έκρηξη, που προκλήθηκε προφανώς από βόμβα που ήταν τοποθετημένη στο όχημα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share